Cepilni turizem za bogate – Letijo z zasebnim letalom, prejmejo cepivo, nato nastanitev v vilah v Dubaju, Indiji ali na Floridi – TOPNEWS.si

Cepilni turizem za bogate – Letijo z zasebnim letalom, prejmejo cepivo, nato nastanitev v vilah v Dubaju, Indiji ali na Floridi

Cepilni turizem za bogate – Letijo z zasebnim letalom, prejmejo cepivo, nato nastanitev v vilah v Dubaju, Indiji ali na Floridi

Na trgu se je pojavila nova turistična ponudba za bogate, “paket” pa vključuje cepljenje proti covidu-19.

Po poročanju italijanskega časopisa La Republica turistična angleška turistična agencija strankam ponuja let z zasebnim letalom, cepljenje, tri tedne počitnic v luksuznih hotelih ali vilah v Indiji, Dubaju ali na Floridi, nato še en odmerek cepiva in vrnitev domov.

Za zdaj takšne superluksuzne turistične aranžmaje ponuja angleška agencija “Knightsbridge”, cena ponudbe pa je okoli 45.000 evrov.

 

Agencija ponuja paket samo za svoje člane, ki plačujejo letno članarino v višini 28.000 evrov, za zdaj pa je tak cepilni turizem rezerviran samo za člane, starejše od 65 let.

Novinarji so se na omenjeno agencijo obrnili, da bi ugotovili, kako je možno, da se ljudje cepijo zasebno v državah, kjer obstajajo predpisi, da lahko zdravilo dobijo samo državljani in tisti, ki imajo bivanje, ter kako je možno cepivo dobiti zasebno, če pa cepiva ni dovolj niti za državna naročila.

Omenjena turistična agencija ni hotela odgovoriti na postavljena novinarska vprašanja.

Italijanski časnik opozarja, da je že decembra proizvajalec cepiva Pfizer potrdil, da razmišlja o prodaji zdravila tudi zasebnikom.

COMMENTS

Wordpress (0)