(VIDEO) Boris A. Novak v petek ponovno recitiral pesmi – Med njimi žalostinko “Psalm 3823” ter pesem “Izdajalci z veliko začetnico P”, zaradi katere so ga 19. februarja pred parlamentom popisali policisti – TOPNEWS.si

(VIDEO) Boris A. Novak v petek ponovno recitiral pesmi – Med njimi žalostinko “Psalm 3823” ter pesem “Izdajalci z veliko začetnico P”, zaradi katere so ga 19. februarja pred parlamentom popisali policisti

(VIDEO) Boris A. Novak v petek ponovno recitiral pesmi – Med njimi žalostinko “Psalm 3823” ter pesem “Izdajalci z veliko začetnico P”, zaradi katere so ga 19. februarja pred parlamentom popisali policisti

“Dovolili ste mi, da preberem pred portalom parlamenta in namenjeno državnemu zboru v prvi vrsti v opomin tri pesmi. Prva je ob 29. obletnici največje sramote samostojne republike Slovenije – izbrisa 25.671 ljudi iz registra stalnega prebivalstva Slovenije. To je pesem, posvečena izbrisanim in spominu Aleksandra Todoroviča, velikega borca in ustanovitelja Društva izbrisanih prebivalcev Slovenije,” je na protestih dejal pesnik Boris A. Novak.

Novak je recitiral tudi Psalm 3823, kar je po sledilniku žrtev korona virusa “današnja številka smrtnih žrtev”. Pesem je posvečena požrtvovalnemu medicinskemu osebju, brez katerega bi ta številka bila še neprimerno višja. Je pa treba to številko iz dneva v dan ažurirati, je dejal Boris A. Novak.

“… Za 3823 priimki in imeni je ostalo toliko in toliko otrok, ki so čez noč odrasli, ker so njihovi starši umrli v jaslih za starejše občane in občanke, v smrtišnicah, ki jih vladne stranke ponujajo s popustom za odpisane stranke. Od 3823 priimkov in imen je ostalo enako število praznih, praznih sob… Mene pa ima in vse nas, da bi kričali, ker nisem povsem prepričan, da je bilo res nujno vse to divjanje niča.”

Boris A. Novak je prebral tudi pesem “Izdajalci z veliko začetnico P”, ki jo je po konstruktivni nezaupnici citiral pred vrati parlamenta in zaradi česar so ga popisali policisti. Pesniški navdih je Boris A. Novak dobil ob »glasovalnem izdajstvu« pri glasovanju o nezaupnici  v Državnem zboru. Tokrat policija, ki je varovala proteste, pesnika Borisa A. Novaka ni podpisala.

V petek (19. februarja 2021) je pesnik in pisatelj Boris A. Novak ob približno 19:45 pred Državnim zborom RS prebral pesem z naslovom Izdajalci z veliko začetnico P, podnaslovljeno Sonet Repatec, ob glasovalnem izdajstvu v Državnem zboru Republike Slovenije (15. februarja 2021).

Boris A. Novak je ob tem zapisal, da so se policisti, ki so stražili parlament in obenem predstavljali občinstvo, obnašali korektno. “Izročil sem jim pesem, ki sem jo podpisal kot državljan, in jih prosil, naj jo izročijo Državnemu zboru. Ob tem so me legitimirali,” je dodal.

COMMENTS

Wordpress (0)