Prestol Merklove se trese: Martin Schulz vse bolj priljubljen – TOPNEWS.si

Prestol Merklove se trese: Martin Schulz vse bolj priljubljen

Prestol Merklove se trese: Martin Schulz vse bolj priljubljen

Po najnovejši raziskavi javnega mnenja je podpora Socialdemokratski stranki Nemčije (SPD), prvič od leta 2006, večja od podpore konservativni Krščansko-demokratski uniji (CDU) nemške kanclerke Angele Merkel, kar kaže na hitro rast priljubljenosti SPD med nemškimi volivci.

Porast popularnosti SPD je sledil potem, ko je nemška Socialdemokratska stranka imenovala bivšega predsednika Evropskega parlamenta Martina Schulza za svojega kandidata za nemškega kanclerja.

Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je opravila Emnida, bi SPD na parlamentarnih volitvah osvojila 33 odstotkov glasov, kar je za en odstotek več kot prejšnji teden, medtem ko bi CDU nemške kanclerke Angele Merkel in njena bavarska sestrska stranka CSU dobili 32 odstotkov glasov, kar je en odstotek manj v primerjavi z raziskavo preteklega tedna.

SPD je, po raziskavi, osvojila rekordnih 12 odstotkov več glasov v preteklem mesecu, od kar je imenovala Schulza za svojega kandidata za nemškega kanclerja na parlamentarnih volitvah, ki bodo potekale 24. septembra letos.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Nemcem je povsem odpelo,najprej Honeckerjeva omladinka sedaj pa socialist(komunist)-levak-levaki ljubijo imigrante.
    Ta dežela je popolnoma zblaznela.

  • comment-avatar
    Vrhovni sodnik 7 let

    Zadnji cajt, da se znebijo te babure