(VIDEO) Vroča polemika sinoči na Trgu republike med Jašo Jenullom in enim od zagovornikov Janševe vlade: “Ajde, se vidimo naslednji teden, samo dobite vnaprej denar, da vas ne bo nategnu Janša” – “Pridemo Jenull, ko boš zbral kaj folka, ne tole revščino, teh 50 ljudi…” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vroča polemika sinoči na Trgu republike med Jašo Jenullom in enim od zagovornikov Janševe vlade: “Ajde, se vidimo naslednji teden, samo dobite vnaprej denar, da vas ne bo nategnu Janša” – “Pridemo Jenull, ko boš zbral kaj folka, ne tole revščino, teh 50 ljudi…”

(VIDEO) Vroča polemika sinoči na Trgu republike med Jašo Jenullom in enim od zagovornikov Janševe vlade: “Ajde, se vidimo naslednji teden, samo dobite vnaprej denar, da vas ne bo nategnu Janša” – “Pridemo Jenull, ko boš zbral kaj folka, ne tole revščino, teh 50 ljudi…”

Na Trgu republike v Ljubljani so se znova zbrali petkovi protestniki, ki so izrazili nestrinjanje z ravnanji aktualne vlade. Na protestih, kjer so igrali nogomet in kolesarili, je bilo poleg Jaše Jenulla opaziti med sprehajalci tudi reperja Zlatka in še nekatere znane obraze petkovih protestov.

Pozornost policije pa je pritegnila skupina mladih, ki so najprej od strani opazovali dogajanje, nakar so jih policisti legitimirali. Od protestnikov so se razlikovali po svojih odpravah v črnem. Šlo je za podpornike vlade, nekateri od njih so se pomešali med protestnike in glasno polemizirali s petkovimi protestniki.

Ker so protestniki najprej izločili enega od podpornikov Janševe vlade, se je glasno v šali pritoževal policistom.
“Poglejte, zasledujejo me, hodijo za mano, ogrožajo mojo varnostno razdaljo. Glejte, kar ne nehajo, Jenull me nadleguje. Šlatal me je”. “Če si to želiš, to še ne pomeni, da te je res,” mu je zabrusila ena od protestnic. “Imaš prijatelja tukaj, pojdita še šlatat v grmovje,” pa se je šalil Jenull.

Polemika je šla od smešnic do žalitev. Jaša Jenull: “Ajde, se vidimo naslednji teden, samo dobite vnaprej denar, da vas ne bo nategnu Janša,” je nasprotnike protestov provociral Jaša Jenull. “Pridemo Jenull, ko boš zbral kaj folka, ne tole revščino, teh 50 ljudi…,” pa mu je zabrusil eden od nasprotnikov petkovih protestov.

Zagovorniki Janše, za katere pa ni bilo jasno, ali pripadajo rumenim jopičem, eden od njih je bil bolj v odpravi skinov, so po intervenciji policije nadaljevali živahno politično debato med sabo na Trgu republike, kjer pa so bili varno obkroženi s policisti, saj bi si ob vroči izmenjavi mnenj lahko izmenjali še kaj drugega.  Zadevo si lahko v integralu ogledate na videu.
Policija sinoči ni popisovala protestnikov, razen nekaterih že omenjenih nasprotnikov kolesarskih protestov.

V protestni ljudski skupščini so po protestih zapisali: “Danes je »ne-protestni žogobrc« ob 19h na Trgu republike premagal policijsko represijo. Po tem, ko je predstavnik policije ta teden na vladni novinarski konferenci eksplicitno povedal, da je zbiranje do 10 oseb dovoljeno, vendar ne z namenom protestnega shoda, je šport povezal ljudi v boju proti strahovladi.
Policija danes ni kaznovala protestnic in protestnikov, s čimer so še enkrat dokazali, da kaznujejo samo tiste, ki imajo in izražajo politično mnenje. Mi pa jim ob tem sporočamo: da, imamo ga! In izražamo ga tudi z brcanjem žoge, s kolesarjenjem, z lučkami na kolesih in dežnikih.. in ne bomo se pustili ustrahovati in utišati!
Upor se nadaljuje! Se vidimo naslednji petek, v še večjem številu, še bolj kreativno, še bolj odločno”.

COMMENTS

Wordpress (0)