Huda kri na relaciji med Francem Kanglerjem, ki je najprej obračunal z Janezom Pogorelcem (NSi), nato pa retvital zapis, da je Pogorelec “speča hijena, rad bi bil kaj več kot bivši državni sekretar v levičarski vladi” – TOPNEWS.si

Huda kri na relaciji med Francem Kanglerjem, ki je najprej obračunal z Janezom Pogorelcem (NSi), nato pa retvital zapis, da je Pogorelec “speča hijena, rad bi bil kaj več kot bivši državni sekretar v levičarski vladi”

Huda kri na relaciji med Francem Kanglerjem, ki je najprej obračunal z Janezom Pogorelcem (NSi), nato pa retvital zapis, da je Pogorelec “speča hijena, rad bi bil kaj več kot bivši državni sekretar v levičarski vladi”

Janez Pogorelec, ki je bil v vladni zakonodajni službi zaposlen od leta 1990, opravljal je dolžnosti namestnika direktorice, bil je tudi že njen direktor. Pogorelec je sicer bil visoki izvršilni funkcionar Nove Slovenije, je na Twitterju zapisal: “Edina alternativa, s katero v Sloveniji še nismo poizkusili in ki bi vodila podobne politike in gojila podoben stil vladanja, kot ga poznajo pod krščansko demokratskimi vladami Nemčije in Avstrije, je v naši državi NSi. Dajmo ji priložnost, ker vse drugo bodo le reprize že videnega!”

To je tako razjezilo Franca Kanglerja, sicer državnega sekretarja v kabinetu notranjega ministra Aleša Hojsa in predsednika NSLS (Nove Slovenske ljudske stranke), ki je Pogorelcu cinično odpisal: “Saj ne vem, kaj bi ti odpisal, da koga ne užalim! Dobro te poznam in vem kdo si in kam pašeš! Še najmanj v NSi! Spoštujem ljudi s hrbtenico v dobrem in slabem! Tudi gospod ne odpušča, čeprav si lahko vsako nedeljo pri maši, če nimaš poguma in srca!

Kangler očitno jezen na Pogorelca je na to retvital še tvit Boruta Mrcinka, ki je o Janez Pogorelcu zapisal, da je “speča hijena, rad bi bil kaj več kot bivši državni sekretar v levičarski vladi”.

Pogorelec je sicer kandidiral za ustavnega sodnika v letu 2019, vendar je bil izbran Rok Čeferin. Pogorelec se je za kandidaturo odločil po tem, ko ni bil izbran za direktorja službe vlade za zakonodajo.

Pogorelec se je predstavljal kot faktor političnega uravnoteženja na ustavnem sodišču, saj pripada zmerno desnemu političnemu polu – konkretno krščanski demokraciji. Pred tem je izstopil iz izvršilnega odbora Nove Slovenije (NSi) in prekinil članstvo v stranki, vendar je kljub temu računal na podporo svoje nekdanje stranke.

Pogorelec, ki ni opustil upanja, da postane ustavni sodnik, je zelo aktiven na družbenem omrežju tviter, kjer je v preteklosti kritiziral predsednika SDS Janeza Janšo, sedaj pa podpira aktualno vlado, saj se mu KUL z Erjavcem ne zdi boljša alternativa od JJ.
“Desnica v Sloveniji se mora obrniti v smer normalnosti in zmernosti, kar pa z Janšo ni več mogoče, saj je s svojim radikalizmom ovira desnici za volilno zmago. Zato skuša NSi na desni narediti enakovredno alternativo, obenem pa se bo držala obljub, da z Janšo ne gre v koalicijo, četudi bi “po kakšnem čudežu” desne stranke na volitvah dobile večino,” je dejal v obsežnem intervjuju takrat še član izvršnega odbora NSi dr. Janez Pogorelec v Delu leta 2017.

Pogorelec je večkrat namreč izpostavil, da desnica ne bo mogla prevzeti oblasti, če bo na čelu SDS Janez Janša. V desnih medijih je Pogorelec zato označen za »zdraharja« in »razvpiteža«, med drugim pa SDS Pogorelcu pred leti ni dovolila obiskati kongresa stranke v Mariboru, kamor je bil namesto Ljudmile Novak poslan kot opazovalec stranke NSi.

Novakova je odšla na romanje v Fatimo. O njegovem prihodu pa so stranko obvestili nekaj pred polnočjo. Pogorelec je še pred začetkom kongresa v dvorani nekdanje kmetijske šole v Mariboru zapustil prizorišče, saj mu stranka vstopa ni dovolila. Iz SDS pa so sporočili, da njegova udeležba ni bila mogoča zaradi prepoznega obvestila, da bo Pogorelec zastopnik stranke.

Pogorelec je na očitke, da je NSi v sedanji vladi zgolj podaljšek SDS-a in da je bolj kot nemškim krščanskim demokratom podobna Alternitvi za Nemčijo, na Twitterju zapisal, da sedanja vlada “pravzaprav ni čisto po našem okusu in če bi bili mi dominantna stranka koalicije, bi bilo marsikaj drugače. Gotovo pa se mi KUL z Erjavcem ne zdi boljša alternativa od te vlade, ki roko na srce v vsem bistvenem, kar dobro funkcionira, kulova gotovo ne bi bolje, sploh predsedovanje”.

Pred današnjim glasovanjem je sinoči vodja poslanske skupine Jožef Horvat potrdil, da NSi ne bo dvignila glasovnic pri glasovanju o konstruktivni nezaupnici, kar je še podkrepilo očitke na račun vazalne politike NSi-ja.

V polemiko se je vmešal še Marjan Podobnik, ki je zapisal, da je Nova Slovenija vsekakor ena od strank s kakovostnim programom in kadri. Ni pa edina te smeri. Stranka SLS je kot prvo ustanovljena demokratična povojna stranka, naslednica SKD in zgodovinske SLS ter najmočnejši člen”.  Podobnik zato ponuja alternativo NSi-ju, povezavo v nedavno ustanovljeno gibanje Povežimo Slovenijo.

COMMENTS

Wordpress (0)