Janez Janša naj bi v stilu Toneta Ropa na sestanku koalicije na Brdu “postrojil” predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča – “Na mestu predsednika državnega zbora si, ker sem te jaz tja postavil!” – TOPNEWS.si

Janez Janša naj bi v stilu Toneta Ropa na sestanku koalicije na Brdu “postrojil” predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča – “Na mestu predsednika državnega zbora si, ker sem te jaz tja postavil!”

Janez Janša naj bi v stilu Toneta Ropa na sestanku koalicije na Brdu “postrojil” predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča – “Na mestu predsednika državnega zbora si, ker sem te jaz tja postavil!”

“Veš kaj nisi povedal? Da sem te jaz postavil za direktorja Mercatorja. Da te je politika nastavila, točno politika te je postavila, jaz sem te postavil,” je Tone Rop na znamenitem televizijskem posnetku zabrusil Zoranu Jankoviću.

Od epskega dialoga tedaj finančnega ministra Toneta Ropa in predsednika uprave Mercatorja, sedaj župana Ljubljane Zorana Jankovića, je minilo že več kot 20 let. Repriza omenjenega dialoga naj bi se po pisanju nekaterih medijev odvila na zadnjem sestanku koalicije na Brdu, kjer je bil vodja koalicije Janez Janša precej jezen na Igorja Zorčiča, saj mu je očital, “da ga je premalo odločno branil pred Kordišem”.

Zorčič naj bi se branil, da je predsednik državnega zbora, nakar naj bi mu Janša zabrusil, da je na tem mestu, ker ga je on postavil na to mesto.

Janša naj bi sicer precej ‘peglal’ SMC zaradi drugih zadev. Nenazadnje je prav Igor Zorčič bil tisti, ki je Janšo opozoril, da ministrstva za zdravje ne more prevzeti Matej Tonin, saj po poslovniku državnega zbora ni možna rotacija ministrov. Janša je koalicijskim partnerjem zagrozil z razpustitvijo koalicije in predčasnimi volitvami, če se ne bodo ‘zdisciplinirali’.

Pred odločilnimi dnevi grmenja v državnem zboru, ko naj bi opozicija jutri vložila konstruktivno nezaupnico proti aktualni vladi in koaliciji, pa se je zgodila še ena “neprijetnost”. Pop TV je včeraj objavil informacijo, da je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v gostinskem obratu sestankoval in, kot kaže, po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji v Prlekiji, kjer naj bi za to priložnost posebej odprli gostilno in menda na delo vpoklicali tudi kuharja.

Minister za gospodarstvo se je oglasil na družbenem omrežju, kjer je zapisal, da se je “odzval vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo.”

V gostišču Taverna, kjer so za 24 ur potrdili, da se je pri njih res odvil sestanek Počivalška s predstavniki obrtne zbornice in člani SMC-ja. Najemnik gostinskega lokala Dino Kruhoberec, sicer tudi član Obrtne zbornice Ormož, je povedal, da gostje pri njem niso obedovali. So pa pili, čeprav je tudi ponujanje pijače v lokalih v skladu z veljavnimi odloki vlade prepovedano.

“Radenska, navadna voda in to je to. Jaz kuharja zagotovo ne bom plačal za en dan.” Ko smo mu povedali, da je po njihovih  informacijah kuhar prav zaradi sestanka moral na delo, pa je Kruhoberec dejal, da ta že ni mogel priti, ker da renovirajo kuhinjo.

Rezervirajta vajin ❤️ VALENTINOV MENI ❤️
Vas zanima, kaj pripravljamo? 🌹

*Ponudba velja za soboto 13.2. od16. do 19….

Objavil/a Taverna Kupljen Jeruzalem-Svetinje dne Ponedeljek, 08. februar 2021

Glede na ostro retoriko in precej nervozno stanje v politiki se ugiba predvsem, kdo in zakaj je plasiral informacijo o Počivalšku v javnost in ali gre za nadaljevanje zgodbe iz koalicijskega sestanka z Brda in da je SMC in Počivalšek žrtev “prijateljskega” ognja.

COMMENTS

Wordpress (0)