Janez Janša se je pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice takole pošalil z osrednjimi mediji in naredil fotoshop fotografije s Karlom Erjavcem – TOPNEWS.si

Janez Janša se je pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice takole pošalil z osrednjimi mediji in naredil fotoshop fotografije s Karlom Erjavcem

Janez Janša se je pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice takole pošalil z osrednjimi mediji in naredil fotoshop fotografije s Karlom Erjavcem

Karl Erjavec je prejšnji teden napovedal, da bo v sredo znova vložil konstruktivno nezaupnico z 10 podpisi poslancev.

Vsaka stranka koalicije KUL bo, kot je napovedal Erjavec, prispevala po dva podpisa.

Janez Janša je na skupni tiskovni konferenci treh predsednikov koalicije na Brdu pri Kranju dejal, da po njegovi oceni konstruktivna nezaupnica ne bo uspešna. “Iz te moke ne bo kruha, tudi če bo peka dana v peč,” je dejal Janša, ki se je sinoči na Twitterju takole pošalil iz medijev, češ, da jih čaka naporen teden. “Spet je en naporen teden pred slovenskimi “neodvisnimi” mediji”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1358855644728745984

“Spet je en naporen teden pred slovenskimi “neodvisnimi” mediji,” je zapisal Janša. Na sliki so vojaki, ki se trudijo s postavitvijo kipa Karla Erjavca s pomočjo medijev.
Gre za za fotoshop kopijo karikature, ki prikazuje, kako ameriški vojaki postavljajo Bidna za predsednika s pomočjo ameriških osrednjih medijev.

https://twitter.com/MarryOctopus/status/1358889158069084161

https://twitter.com/BlaVerderber/status/1358892523234734095

https://twitter.com/lesjakb/status/1358857119110467586

Gre za reprizo originalne fotografije iz druge svetovne vojne, ki prikazuje dvig ameriške zastave na otoku Iwo Jimi, ko se je skupina ameriških marincev prebila na vrh gore Suribachi. Fotografija dviga ameriške zastave na Iwo Jimi je ena najslavnejših vojnih fotografij vseh časov.

IWO JIMA, postavljanje ameriške zastave na Mount Suribachi

Pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice je veliko špekulacij o tem, koliko glasov ima dejansko Karel Erjavec. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je po sestanku z vodstvom stranke dejal, da Erjavec konstruktivne nezaupnice ne bo vlagal z 42 ali 46 podpisi, pač pa z desetimi podpisi, kolikor jih je za vložitev potrebnih po poslovniku.

Med njimi bo tudi podpis katerega od poslancev DeSUS-a, je dejal. Erjavec namreč ne vidi potrebe, da bi ponovno dokazovali, da ima ta koalicija najmanj 42 glasov. Med njimi bo tudi podpis katerega od poslancev DeSUS, je dejal.

»Prepričan sem, da bo samo glasovanje pokazalo, da ima Koalicija ustavnega loka potrebno večino, da oblikuje novo vlado,« je poudaril. Dodal je, da je aktualna vlada manjšinska in nima zadostne podpore, pa je prejšnji teden ocenil Karl Erjavec.

COMMENTS

Wordpress (0)