(VIDEO) Incidenti na prepovedanem protestu na Trgu republike, ki ga je organiziralo Gibanje OPS in major Troha –  Protestnike je preganjalo slabo vreme in policisti, so jih protestniki zmerjali s “pi..ami ” – Enega od udeležencev so odpeljali v marici – TOPNEWS.si

(VIDEO) Incidenti na prepovedanem protestu na Trgu republike, ki ga je organiziralo Gibanje OPS in major Troha –  Protestnike je preganjalo slabo vreme in policisti, so jih protestniki zmerjali s “pi..ami ” – Enega od udeležencev so odpeljali v marici

(VIDEO) Incidenti na prepovedanem protestu na Trgu republike, ki ga je organiziralo Gibanje OPS in major Troha –  Protestnike je preganjalo slabo vreme in policisti, so jih protestniki zmerjali s “pi..ami ” – Enega od udeležencev so odpeljali v marici

Točno opoldne se je na Trgu republike zbralo okoli 200 privržencev Gibanja OPS na protestu, ki ga je naprej pokvaril dež, saj se je točno opoldne odprlo nebo nad Ljubljano. Ker ge za ljudi, ki so precej dovzetni za razne teroije zarote, je bilo med udeleženci slišati, da je bilo slabo vreme inscenirano “od zgoraj”.

“Epidemija je prevara, so vpili udeleženci protestov”, ki sicer niso nosili mask, saj so prepričani, da je epidemija zarota. “Maske dol, dol, …,” so vpili.

Močen veter in dež sta na začetku prevrnila prireditveni šotor, shod, ki so ga sicer prijavili na upravni enoti, vendar zanj niso dobili dovoljenja, pa so vseskozi preganjali tudi policisti. Policija je takoj začela s pozivi, naj se zbrani razidejo, saj shod ni dovoljen, nato pa so začeli popisovati udeležence.

Eden od udeležencev, ki je bil še posebej aktiven v kritiki ravnanja policije in predvsem proti Janševi vladi, je policija odpeljala v marici, saj ni hotel dati osebnih dokumentov, da bi ga popisali.” “Oni so samo za Janšota ne pa za nas,”je pred tem vpil na policijo. “Fantje, najboljše, da greste k Janšotu, pa ga za jajca primete in se ga držite,” je, preden so ga aretirali in odpeljali, policiste zmerjal omenjeni udeleženec protesta.”

Protestniki pa so mu pritrjevali z besedami: “Ne moremo biti vsi Janša, ne moremo biti”.
“Javni shod je prepovedan. Upravna enota je izdala prepoved javnega shoda. Razidite se, drugače bomo ugotovili vašo identiteto,” je zbrane opozarjal poveljujoči policist.

Policije ni ustavilo niti petje Prešernove Zdravljice niti harmonikar, ki je ljudem igral po tem, ko se je vreme na Trgu republike zjasnilo in je začelo sijati sonce. Harmonikarja, ki je dejal, da je po 20-ih letih prišel v Ljubljano, so policisti popisali.

Ker se policija ni ozirala niti na vreme niti na pesmi, so se protestniki umaknili pred Narodni muzej, kjer se je vila dolga vrsta čakajočih na brezplačni vstop.

Protestniki so se postavili v vrsto, kar je sicer nekoliko zmanjšalo število tistih, ki jih je policija popisala, vendar so zaradi govora majorja Trohe popisali tudi njega”. Troha je bil kritičen do vladajoče garniture: “Sedaj kaže ta vlada svoj pravi obraz, sedaj kaže svoj fašistični obraz – ta boljševistična roparska tolpa, ki nam je v tridesetih letih izropala za preko 200 milijard evrov in nas zadolžila za 100 milijard evrov”.”To ni več slovenski parlament in vlada, oni so lutke globalistov, izveden je bil državni udar,” je vpil eden od udeležencev protesta.

Kaj boste sedaj naredili, kaj boste naredili, ko bo tukaj pol Slovenije. Boste šli z nami ali boste še naprej izvrševali ukaze mafije,” je bil glasen Troha, ki jezen na policiste.

Shod se je po slabih dveh urah končal, kot so napovedali v Gibanju OPS, pa naj bi ga ponovili 16. februarja na pusta, ko bodo prišli s pustnimi maskami, saj današnji protestniki nasprotujejo tudi nošenju mask.

COMMENTS

Wordpress (0)