(V ŽIVO) Slovenski kulturni praznik Prešernov dan: Polaganje vencev, napovedane tudi demonstracije – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Slovenski kulturni praznik Prešernov dan: Polaganje vencev, napovedane tudi demonstracije

(V ŽIVO) Slovenski kulturni praznik Prešernov dan: Polaganje vencev, napovedane tudi demonstracije

Zaradi epidemije covida-19 bo letošnje praznovanje okrnjeno, veliko dogodkov bo na spletu ali drugih kanalih, od tradicionalnega branja Združenja dramskih ustvarjalcev Slovenije do pogovora z letošnjimi Prešernovimi nagrajenci.

Na ogled razstav v živo pa ob upoštevanju zaščitnih ukrepov vabijo galerije in muzeji. Predsednik republike Borut Pahor bo položil venec k Prešernovemu spomeniku in v predsedniški palači nagovoril državljane.

Na kulturni praznik je vsako leto tradicionalno potekal tudi recital Prešernovih del pred Prešernovim spomenikom na Prešernovem trgu v Ljubljani. Letos bo zaradi epidemije recital potekal po spletu, po zvočnikih pa ga bo slišati tudi na mestnih ulicah.

Predsednik republike Borut Pahor bo položil venec k Prešernovemu spomeniku in v predsedniški palači nagovoril državljane.

Na Trgu republike pa je protest (performans) tako imenovanih “bojevnikov svetlobe” napovedal tudi major Troha, ki je svoje podpornike preko videa pozval v Ljubljano.

ACFrOgB1G560FtleongqWZKXMClfBENea0YCxNL5U7JRQNB76WDI8v3M-cgbpnXBT0ZvPbSblvv1-HyFYCVen_oZTWaeldwkWL2LJKi35GPCqVpmlYXOcTkuxG3n48YsaZZoz_UBQ1p3o4z96SC3

COMMENTS

Wordpress (0)