Mladi forum SD-ja na Trgu republike simbolično “pokazal sredinec” vladajoči politiki – TOPNEWS.si

Mladi forum SD-ja na Trgu republike simbolično “pokazal sredinec” vladajoči politiki

Mladi forum SD-ja na Trgu republike simbolično “pokazal sredinec” vladajoči politiki

 

Mladi forum SD je na Trgu republike odkril kip Sporočilo Slovenije. Kip predstavlja mlado državo, znano po svoji lepoti, a slečeno do golega zaradi ravnanj oblasti. Kip ima zato posebno in provokativno sporočilo vladajoči politiki, ki jo omogoča večina v Državnem zboru.

»Kip, Sporočilo Slovenije, vladajočim sporoča, da hoče živeti in se razvijati drugače. Predstavlja sporočilo, mladih, dijakov, študentov, njihovih staršev in starejših, da je dovolj nesposobne in nespodobne oblasti,« je uvodoma pojasnil predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek. Ta oblast nam jemlje sedanjost, ker nas tudi po več kot treh mesecih drži zaprte v naših sobah, priklenjene na ekrane, je izpostavil.

»Jemlje nam prihodnost, ko misli, da zna boljše od vsake in vsakega od nas sprejemati odločitve o tem, kaj bomo v življenju znali, kaj bomo delali in kako bomo živeli,« je o načinu dela aktualne oblasti povedala podpredsednica Mladega foruma Daša Windischer in dodala, da vlada avtoritarno posega na vsa področja življenja: »Menda zato, da bi nas zaščitila pred virusom, a nam s tem povzroča velikansko škodo, ki jo mladi in družba plačujemo z velikanskimi stiskami, duševnim zdravjem in onemogočanjem zdravega načina življenja.«

»Vsak dan se zbujamo v bolj nasilni in sovražni družbi. Vsak dan je manj svobode in manj pravice,« je opozoril Goršek. Poudaril je, akcija sporočilo mladih, ki »danes protestiramo, ker hočemo v šole in v univerze. Je sporočilo staršev, ki od blizu vidijo, kakšno škodo doživljajo njihovi otroci zaradi osame.« Postavitev kipa je tudi sporočilo razumnih ljudi, ki imamo dovolj ignorance, neupoštevanja in nerazumevanja. Dovolj prezira in dovolj nasilja nad nami in nad družbo.

Daša Windischer je pred kulturnim praznikom opozorila, da kultura ni le umetnost, ampak način življenja, naše vrednote, način sobivanja, izražanja: »Kultura je svoboda. Kultura je demokracija. Kultura je pravica. Kultura je resnica. Kultura je odprtost v svet. Kultura je radovednost in inovatovnost. In vse to, kar je slovenski način življenja, ta vlada ogroža in nasilno spreminja.«

»Da, premagajmo skupaj epidemijo. Ampak ne, cene za to nismo pripravljeni plačati s svobodo, z demokracijo, z načinom življenja in doživljanja sveta okoli nas. Nismo je pripravljeni plačati s tem, da nas vklene v okove odločitev, ki jih sprejema v našem imenu in za nas veliki vodja. Vzeti človeku svobodo pomeni živeti v totalitarni družbi,« so z akcijo poudarili v Mladem forumu SD, največjem političnem podmladku.

»Ta kip Slovenije, mlade lepotice, je svoje sporočilo strnil v provokativen dvignjen sredinec. A preden se zvalijo nad nas izrazi užaljenosti in ogorčenja zaradi te geste, naj spomnim, da vlada in vladajoča politika ta sredinec kaže v čelo vsakega od nas, v čelo celotne družbe,« je zaključil predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek.

 

Sporočilo Slovenije

COMMENTS

Wordpress (0)