Marine Le Pen zavrnila sestanek z libanonskim muftijem zaradi rute – TOPNEWS.si

Marine Le Pen zavrnila sestanek z libanonskim muftijem zaradi rute

Marine Le Pen zavrnila sestanek z libanonskim muftijem zaradi rute

Voditeljica francoske Nacionalne fronte Marine Le Pen je zavrnila udeležbo na sestanku z libanonskim velikim muftijem potem, ko jo je njegov pomočnik prosil naj si pokrije glavo z ruto.

Predsedniška kandidatka ekstremne desnice je pripotovala na tridnevni obisk v Libanon, kjer se je pogovarjala z visokimi političnimi predstavniki, zjutraj pa bi se morala sestati z najvišjim sunitskim vodjem šejkom Abdel-Latifom Derijanom.

Potem, ko je prišla v muftijevo pisarno, ji je eden od njegovih pomočnikov hotel izročiti belo ruto, da si pokrije glavo, kar pa je Le Penova zavrnila.

Le Penova je povedala, da se je pred tem sestala z velikim muftijem egipčanskim Al Azhara šejkom Ahedom el Tayebom, enim od najvišjih sunitskih duhovnikov na svetu, in da ji takrat ni bilo potrebno nositi rute.

Takoj potem, ko so ji povedali, da so v Libanonu drugačni običaji, je Le Penova odkorakala iz pisarne.

Kasneje je bilo s strani muftijeve pisarne sporočeno, da je bilo voditeljici Nacionalne fronte preko njenega svetovalca vnaprej povedano, da bo morala v času sestanka z muftijem, pokriti glavo z ruto, saj je takšen protokol.

“Muftijeva pisarna je v sporočilu za javnost izrazila obžalovanje zaradi neprimernega obnašanja na takih sestankih”, poroča AP.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Ne lede na to ,da bi pač Le Penova morala vsaj približno spoštovati običaje države ,ki jo je obiskala,bi lahko izbrala neko pokrivalo za glavo,ki je nek polkompromis med muftijem in njenim prepričanjem.
    In če bi bil mufti svetovljan in razgledan človek bi zadevo prezrl.
    Če je egiptovski mufti pokazal svjo odprtost in tolerantnost,je libanonski pokazal netolerantnost ter kretenizem,z izjavami po odhodu Le Penove.Če bi hotel pokazati svojo širino in razgledanost, bi Le Penovo sprejel ,a ji ob koncu razgovora namignil na njihove običaje in ,da drugič pač pričakuje,da bo prišla pač na njuno strečanje z nekim pokrivalom za lase ni pa nujno ruto.
    Stem bi pokazal razgledanost in toleranco,on pa je raje pokazal nasprotje tega in še to potem ,ko je Le Penova ODŠLA POŠILJAL NEKE IZJAVE,KI SO GA BOLJ SMEŠILE,KOT ZBUJALE OBČUTEK RESNOSTI.