(V ŽIVO) Izjava predsednice SD Tanje Fajon in Marjana Šarca glede usode konstruktivne nezaupnice – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Izjava predsednice SD Tanje Fajon in Marjana Šarca glede usode konstruktivne nezaupnice

(V ŽIVO) Izjava predsednice SD Tanje Fajon in Marjana Šarca glede usode konstruktivne nezaupnice

Predsednica SD Tanja Fajon bo stopila pred novinarje po tem, ko je vodstvo stranke v javnost poslalo sporočilo, ki ga nekateri interpretirajo kot dvom v vložitev in uspeh konstruktivne nezaupnice. Sporočilo objavljamo v nadaljevanju, dogodek spremljamo v živo. Izjavo bo podal tudi predsednik LMŠ Marjan Šarec in vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša.

SPOROČILO ZA JAVNOST
Ljubljana, 27. januar 2021

Spoštovane in spoštovani,

v nadaljevanju vam pošiljamo sporočilo za javnost Socialnih demokratov za takojšnjo objavo:

TANJA FAJON: VERJAMEM, DA MORA OPOZICIJA OSTATI TRDNA IN POVEZANA

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je v odzivu na aktualno dogajanje izpostavila pomembnost, da opozicija ostane trdna in povezana. Dejala je, da poglabljanje delitev in razdrobljenost ne koristi nikomur. »Vladi ne bomo dovolili, da nas še globlje razdeli. Trend ustrahovanja, sovraštva in nezaupanja bomo obrnili s trdim delom. Ne bo se zgodilo čez noč, proces bo dolgotrajen,« je poudarila in dodala, da bomo skupaj obnovili zaupanje v politiko in spret prebudili prave vrednote.

“Dogajanje v DeSUSu nas skrbi. Na tak način je težko nadaljevati skupni proces. In očitno je, da projekt konstruktivne nezaupnice ne gre po pričakovanjih. Zato sem partnerjem v KUL danes predlagala, da na novo opredelimo strategijo o nadaljnjih korakih. Vlada zelo izrazito izgublja zaupanje. Velika večina javnosti je ne podpira, a s KUL alternativo do danes nismo uspeli zbrati zadostne večine, kar pomeni, da je razdeljenost Slovenije še vedno prevelika.

Socialni demokrati smo si resnično prizadevali, da bi glasovanje o konstruktivni nezaupnici izpeljali čim prej. Ni šlo za nagajanje predsedniku vlade ali le za preštevanje glasov. Želeli smo, da se naše vrednote in stališča izrazijo javno ter do javnosti odgovorno izrazijo. Tako bomo ravnali tudi v prihodnje.

Socialni demokrati bomo kot močna in verodostojna opozicijska stranka nadaljevali z vlaganjem predlogov in razvojem strategije za blažitev socialnih ter ekonomskih posledic epidemije. Sodelovali bomo z opozicijo pri opozarjanju na škodljiva in nedopustna ravnanja te vlade. V zadnjih mesecih smo znotraj KUL uskladili vrsto programskih alternativ, začrtali smernice za drugačno upravljanje z državo. Smo pa tudi zamajali vlado, ki slabi demokracijo, ruši pravno državo in krha ugled Slovenije na tujem. To je pomen preboj, ki bi lahko rezultiral v predčasnih volitvah. Te bi bile najboljša možnost za politike, predvsem pa za ljudi.

Verjamem, da bomo SD z dejanji in doslednostjo prepričali ljudi. Kot predsednica bom ravnala odgovorno ter iskreno v interesu napredka države in državljanov. To tudi pomeni, da bom še naprej pripravljena za dialog in sodelovanje z vsemi, ki si prizadevajo za močno, odprto in napredno Slovenije.

Verjamem, da mora opozicija ostati trdna in povezana. Poglabljanje delitev in razdrobljenost ne koristi nikomur. Četudi nam ne bi uspelo zamenjati te vlade, pa ji zagotovo ne bomo dovolili, da nas še globlje razdeli. Trend ustrahovanja, sovraštva in nezaupanja bomo obrnili s trdim delom. Ne bo se zgodilo čez noč, proces bo dolgotrajen. A obnovili bomo zaupanje v politiko in spet prebudili prave vrednote. Socialni demokrati smo iz meseca v mesec bolj pripravljeni. Pripravljeni pa so tudi ljudje. Verjamem, da je drugače mogoče.”

Služba SD za odnose z javnostmi

COMMENTS

Wordpress (0)