(VIDEO) “Bolj kot se rdeči kregajo, bolje je za normalne” – Razkol med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič tako razveselil desnico, da bi zdaj celo volila za Jankoviča – Za konec ljubezni med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič krive predvsem mačke – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Bolj kot se rdeči kregajo, bolje je za normalne” – Razkol med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič tako razveselil desnico, da bi zdaj celo volila za Jankoviča – Za konec ljubezni med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič krive predvsem mačke

(VIDEO) “Bolj kot se rdeči kregajo, bolje je za normalne” – Razkol med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič tako razveselil desnico, da bi zdaj celo volila za Jankoviča –  Za konec ljubezni med Zoranom Jankovićem in Svetlano Makarovič krive predvsem mačke

Svetlana Makarovič je sporočila, da se zaradi torkovega dogajanja v nekdanji tovarni Rog odpoveduje nazivu častne meščanke Ljubljane in da bo svojo izjavo o odpovedi nazivu kmalu uradno posredovala občini.

Kot je dejala, je “globoko prizadeta in ogorčena nad neobzirno in surovo deložacijo stanovalcev Roga, še posebej zato, ker so bile nasilja deležne tudi živali, ki so tam imele zavetje”.

Svetlana Makarovič je dodala, da česa takega ni pričakovala ne od podžupana Mestne občine Ljubljana (MOL) Janeza Koželja ne od nekdanjega načelnika oddelka za kulturo Uroša Grilca in ne od župana Zorana Jankovića.
“To ni moja Ljubljana! To ni moja rdeča zvezda! Zato se z današnjim dnem odpovedujem naslovu častne meščanke Ljubljane,” je dejala. Po njenih besedah je zaradi torkovega dogodka “bilo in je še prizadetih ogromno ljudi in živih bitij,” je še povedala Makarovičeva.

Potem ko je Mestna občina Ljubljana v torek v posest prevzela nekdanjo tovarno Rog, kar so pospremili protesti, se je včeraj na dogajanje odzval župan Zoran Janković. “Mislim, da je čas, da pojasnim nekatere dogodke z dne 19. januarja,” je v odzivu, objavljenem na svoji Facebook strani, povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Po njegovih besedah so “po vseh poskusih mediacije z začasnimi uporabniki Roga, ki niso uspel zaradi Rogovcev, in tudi na osnovi vseh sodb, ki so bile rešene v korist Mola”, 19. januarja na podlagi informacij tako s strani policije kot stanovalcev in svojih sodelavcev vstopili v prevzem posesti svoje lastnine, tovarne Rog. To je opravil odvetnik Mola kot pooblaščenec.

Po Jankovićevih navedbah je ob 7. uri zjutraj ugotovil, da v Rogu ni nikogar. Nato so prišli delavci, ki so začeli objekte rušiti na podlagi veljavnega, zakonitega gradbenega dovoljenja. Z delavci so prišli tudi varnostniki, ki te delavce varujejo. “Nasilja v Rogu ni bilo in ga tudi danes ni. Kasneje se je začela zbirati množica podpornikov Rogovcev in sami Rogovci na Trubarjevi cesti. Ti so poskušali nasilno vstopiti na področje Roga, kar je policija uspešno preprečila,” je povedal Janković.

Dodal je: “Ne vlečem paralel s Kapitolom v Washingtonu. Pa vendar, nasilje, ki se je zgodilo na Trubarjevi cesti, je bilo izzvano s strani tistih, ki so poskušali nasilno vstopiti v Rog.”

Kot je še povedal, so vse predmete, ki niso last Mola, komisijsko popisali in jih odpeljali v Zbirni center Snage na Povšetovi, kjer jih bodo začasni uporabniki Roga lahko dvignili od ponedeljka dalje po predhodni najavi. “To so dejstva,” je svoj odziv sklenil Janković.

Nato so se vsule kritike v komentarjih in Twitter računih, kjer je navdušenje predvsem pri desni provenienci takšno, da so od Jankoviča zahtevali, naj deložira Svetlano Makarovič “iz elitnega DSO v Trnovem, kjer MOL častnim meščanom financira nadstandardno bivanje”. Nekateri pa bi Makarovičevi vzeli še izredno pokojnino.

https://twitter.com/DesnicarkaM/status/1352249557569200136

“Če kaj, je pa bilo zaradi tega vredno! Upam, da se odpove tudi zastonjkarskemu bivanju v domu!@ZoranDELA moram ti reči hvala,” je na Twitterju zapisala desničarkaM. Uporabnik Twitter računa Andro pa piše, da bo na koncu celo volil Jankovića.

COMMENTS

Wordpress (0)