(VIDEO) Krvava noč v Washingtonu: Štirje ubiti v kaosu na Capitol Hillu – 52 aretiranih, 14 policistov ranjenih – TOPNEWS.si

(VIDEO) Krvava noč v Washingtonu: Štirje ubiti v kaosu na Capitol Hillu – 52 aretiranih, 14 policistov ranjenih

(VIDEO) Krvava noč v Washingtonu: Štirje ubiti v kaosu na Capitol Hillu – 52 aretiranih, 14 policistov ranjenih

Štiri osebe ubite, 52 aretiranih, potem ko so pristaši predsednika Donalda Trumpa vdrli v stavbo Capitola, da bi kongresu preprečili potrditev zmage Joeja Bidna na predsedniških volitvah, je sporočil šef policije v Washingtonu.

Načelnik mestne policije Robert J. Conti je na tiskovni konferenci dejal, da je 47 od 52 aretacij povezanih s kršitvijo policijske ure, ki je bila uvedena ob 18. uri. Kot je navedel, je bilo 26 ljudi aretiranih na terenu Capitol Hilla, kjer je ameriški kongres, poroča Reuters.

Ostale so aretirali zaradi obtožbe, da so nosili strelno orožje brez dovoljenja ali tako, ki je prepovedano.

Conti je dejal, da so na sedežih republikanskega in demokratskega nacionalnega odbora našli dve cevni bombi ter hladilnik v vozilu v bližini Capitola, v katerem so bili molotovi koktajli.

Conti ni izdal identitete ženske, ki jo je policist zadel in ubil, je pa dejal, da so zaradi “nujnega zdravstvenega stanja” umrle še tri osebe.

V neredih je bilo poškodovanih 14 policistov, od katerih sta bila dva hospitalizirana. Trenutno ni znano, ali je prišlo do dodatnih aretacij.

Ameriški kongres je nadaljeval zasedanje, na katerem bi morali potrditi izid predsedniških volitev 3. novembra, ki je bilo prekinjeno, ko je na stotine podpornikov predsednika Donalda Trumpa vdrlo v stavbo Capitola – simbol ameriške demokracije.

COMMENTS

Wordpress (0)