Spletni portal Časnik je veteransko borčevsko organizacijo ZZB predstavil kot nevarno “fundamentalistično organizacijo ISIS” in objavil “opozorilo slovenskim staršem in mladini, naj bodo previdni v stikih z ZZB NOB Slovenije” – TOPNEWS.si

Spletni portal Časnik je veteransko borčevsko organizacijo ZZB predstavil kot nevarno “fundamentalistično organizacijo ISIS” in objavil “opozorilo slovenskim staršem in mladini, naj bodo previdni v stikih z ZZB NOB Slovenije”

Spletni portal Časnik je veteransko borčevsko organizacijo ZZB predstavil kot nevarno “fundamentalistično organizacijo ISIS” in objavil “opozorilo slovenskim staršem in mladini, naj bodo previdni v stikih z ZZB NOB Slovenije”

Kako globok je ideološki spopad v državi, ki je povezan tudi z aktualnim političnim dogajanjem, kaže tudi nenavaden poziv, ki ga je objavil spletni portal Častnik, ki je sicer blizu desnim političnim strankam in vrhu katoliške cerkve.

V njem veteransko organizacijo ZZB NOB Slovenije prikazuje kot nevarno fundamentalistično organizacijo, “ki vzpostavlja novo mladinsko borčevsko organizacijo in vabi v svoje vrste mladino v starosti od 15 do 29 leta”.

Časnik opozarja starše in mladino, naj bodo previdni v stikih z ZZB, saj obstaja nevarnost, da bi se “radikalizirali”.

“Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB Slovenije) je upravičeno osumljena, da širi zgodovinske laži, omalovažuje zločine proti človeštvu in širi med državljani Slovenije nestrpnost. Zato so posebno ogrožene mladoletne osebe, ki lahko nasedejo njeni propagandi. Zato pozivam tako starše kot ogroženo skupino mladih ljudi, da so izredno previdni v stikih z ZZB NOB Slovenije ali z vodjo tega projekta Aljažem Verhovnikom, ki vzpostavlja novo mladinsko borčevsko organizacijo in vabi v svoje vrste mladino v starosti od 15 do 29 let,” piše novinar častnika Franci Kandorfer in v krajšem zapisu dodaja:

“Že simboli, pod katerimi se ta podmladek organizira, spominja na simbole komunistične partije, ki je delovala v Sloveniji že pred drugo svetovno vojno in je bila vodena iz tujine, namreč iz Sovjetske zveze. Tudi ob okupaciji je komunistična partija delovala po navodilih Sovjetske zveze, ne v interesu slovenskega naroda. Tako si je podredila ves slovenski upor in ga zlorabila za ureditev komunistične diktature po odhodu okupatorja leta 1945, ko je kapituliral na bojiščih zunaj Jugoslavije. ZZB NOB Slovenije poskuša relativizirati vse komunistične zločine tudi po propadu komunizma v Evropi, v Sloveniji pa skrbi za ohranjanje spomina na to žalostno obdobje v zgodovini naše dežele in poskuša ohraniti ugled zločincev iz časa komunistične diktature”.

Zapis je zanimiv z več vidikov, saj veteransko borčevsko organizacijo predstavlja podobno kot “džihadiste” oziroma kot pripadnike islamske države Al Bagdadijevega kalifata. Mladino in starše zato svari pred nevarnostjo “radikalizacije”.
“Gotovo je v interesu mladih in neobremenjenih ljudi, da se to poglavje zgodovine pri nas zaključi na strokoven in pieteten način in da gremo smelo naprej v demokratični in svobodni Evropi, za seboj pa pustimo tiste, ki še danes ne morejo doumeti, da je napočil drugačen čas: brez mračnjaštva, podtikanj, laži in sovraštva,” še piše Časnik.

COMMENTS

Wordpress (0)