“Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek” – Zdravko Počivalšek v odzivu na tiskovno konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela – TOPNEWS.si

“Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek” – Zdravko Počivalšek v odzivu na tiskovno konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela

“Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek” – Zdravko Počivalšek v odzivu na tiskovno konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je po konferenci Računskega sodišča dejal, da si želi, da se zgodba nabave medicinske opreme končno razišče in zaključi, še posebej glede njegove vloge v njej. Osnutek so pričakovali in po hitrem pregledu ne vsebuje ničesar takega, kar sicer širijo nekateri mediji, je pojasnil.

“Rad bi dokončno zavrnil medijsko predstavljene očitke in hočem nazaj moje dobro ime,” nadaljuje Počivalšek, ki pravi, da z vsemi organi sodeluje in se bo argumentirano in dokumentirano odzval tudi na osnutek poročila Računskega sodišča.

“Politične zgodbice, povezane s konstruktivno nezaupnico in napovedano instrumentalizacijo preiskave, za rušenje vlade pa so nesprejemljive,” je še povedal. Sicer pa se Počivalšku zdi nenavadno, da je Vesel na konferenci sploh predstavil osnutek poročila, saj gre za vmesen in tajen dokument. “Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek.”

V nadaljevanju, v celoti objavljamo izjavo predsednika SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška na novinarsko konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, na kateri sicer slednji ni predstavil osnutka poročila. Potrdil je le, da so danes policiji poslali dokument, v katerem so 13 izvedenih pogodb označili kot takšne, kjer bi lahko bili zaznani sumi kaznivega dejanja.

Nabave je pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije, ki je po izvedenem tematskem nadzoru nabav zaščitne opreme uvedla 21 preiskav suma kršitve integritete uradne osebe. Preiskave je uvedla zoper Počivalška, nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, uslužbenko ministrstva Andrejo Potočnik, nekdanjega in aktualnega vodjo zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška in Tomija Rumpfa ter uslužbence zavoda Ivana Galeta, Alojzija Černeta in Marka Naraločnika, so sporočili iz KPK.

Sume kršitev je KPK zaznala v osmih poslih, v katerih so bili izbrani ponudniki Public Digital Infrastructure, Hmezad – TMT, Gorenje gospodinjski aparati, Geneplanet diagnostika, Cross Continental, Dobnik Trade, Tehno-Mag in Medicop. Kot so poudarili v KPK, bo šele preiskava pokazala, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali ovrženi.

“Želim si, da se zgodba nabave medicinske opreme dokončno razišče in zaključi, še posebej glede moje vloge v njej. Rad bi dokončno zavrnil medijsko predstavljene očitke in hočem nazaj moje dobro ime. Zato z vsemi organi tvorno sodelujem in se bom argumentirano in dokumentirano odzval tudi na osnutek poročila Računskega sodišča, ki smo ga pričakovali in ki po hitrem pregledu ne vsebuje nič takega, kar sicer širijo nekateri mediji.

Politične zgodbice povezane s konstruktivno nezaupnico in napovedano instrumentalizacijo preiskave za rušenje vlade pa so nesprejemljive. Verjamem, da bodo vsi organi, ki preiskujejo to zadevo, ravnali korektno in da na njih ne bo vplival politični pritisk trenutnega momenta.

Je pa zelo nenavadno, da je predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel na novinarski konferenci sploh predstavil osnutek poročila, saj gre za vmesen in tajen dokument, na katerega se bomo revidiranci šele odzvali. Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek.

V težkih časih smo z ekipo trdo in pošteno delali, da smo zdravstvenemu sistemu zagotovili nujno opremo. Na naše delo sem ponosen in zavračam vse obtožbe, ki jih širijo mediji in opozicija.”

Zdravko Počivalšek

COMMENTS

Wordpress (0)