Primer dobre prakse v Sloveniji – Slovenski turizem na poti brezogljičnega poslovanja – TOPNEWS.si

Primer dobre prakse v Sloveniji – Slovenski turizem na poti brezogljičnega poslovanja

Primer dobre prakse v Sloveniji – Slovenski turizem na poti brezogljičnega poslovanja

Podnebna kriza je izziv človeštva in je nikakor ne smemo potiskati na stranski tir. Če želimo bodočim generacijam zagotoviti življenje v čim bolj zdravem okolju, moramo ukrepati zdaj. V GEN-I širijo znanje o brezogljičnem poslovanju in njihove partnerje spodbujajo k zeleni preobrazbi, saj bodo le s skupnimi močmi lahko dosegli cilj znižanja ogljičnega odtisa za 55 odstotkov do leta 2030.

Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons je zaznal priložnost, ki nam jo ponujajo obnovljivi viri energije. Z GEN-I sončno elektrarno, postavljeno na 2.900m2 strešne površine, si zagotavljajo del elektrike iz čiste energije sonca. Glede na to, da hotel obratuje celo leto, vse dni v tednu celotno proizvedeno čisto energijo porabijo za lastne potrebe. V tridesetih letih bo hotel proizvedel 4.090.900 kWh električne energije, investicija pa se jim bo povrnila v osmih letih. V življenjski dobi sončne elektrarne moči 140 kW bodo znižali izpust CO2 za 2.000 ton, kar je primerljivo z absorpcijo 2.250 dreves.

Pozitiven doprinos investicije je bil povod, da so se v Four Poinst by Sheraton Ljubljana Mons odločili za izgradnjo dodatne sončne elektrarne na razpoložljivih površinah in za katero imajo že zagotovljena namenska nepovratna sredstva Evropske unije za kohezijsko politiko s strani Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije.

Usmeritev hotelske verige k trajnostno naravnanemu in okolju prijaznemu poslovanju potrjuje pravilnost usmeritve Skupine GEN-I – širjenje zavedanja, da moramo odgovornost za reševanje podnebne krize, ki trenutno predstavlja največjo grožnjo planetu, prevzeti nase. Čas je za dejanja.

Prihodnost je zelena. Zato jo ustvarjajmo skupaj!

COMMENTS

Wordpress (0)