Plakatna afera – Kdo pritiska na poslance in kdo je avtor spornih plakatov s heroji in izdajalci? – TOPNEWS.si

Plakatna afera – Kdo pritiska na poslance in kdo je avtor spornih plakatov s heroji in izdajalci?

Plakatna afera – Kdo pritiska na poslance in kdo je avtor spornih plakatov s heroji in izdajalci?

Na družbenih omrežjih že nekaj dni vznemirjajo plakati, ki naj bi jih pred glasovanjem o napovedani nezaupnici prejeli nekateri poslanci.

Potem ko se je sprva ob domu poslanca SMC Periča pojavil plakat z napisom Heroj ali izdajalec? so bili včeraj še na nabiralnike v Izoli nameščeni plakati z enakim sporočilom s fotografijo Simonoviča in poslanca Feliceja Žiže. Simonovič in Perič naj bi zadevo prijavila policiji.

Plakati ob Peričevem domu v bližini Izole so se pojavili v noči na torek, včeraj s podobnim sporočilom in fotografijami treh poslancev pa tudi na več mestih po Izoli.

https://twitter.com/GregorPeric/status/1342160259260047363

Zanimivo je, da se je plakat pojavil na nabiralnikih dveh poslancev, ki naj bi vsaj po neuradnih informacijah podprla nezaupnico in Karla Erjavca.
Medtem ko naj bi bil poslanec Perič trdno na Počivalškovi liniji in bi glasoval proti nezaupnici.

Kdo torej poskuša pritiskati na poslance in s katere strani prihajajo pritiski. O tem se je na družbenih omrežjih razvila zanimiva polemika, saj nekateri plakatno afero pripisujejo desnim, drugi pa levim avtorjem.

V polemiko sta se zapletla tudi Božo Predalič, generalni sekretar vlade, in Tanja Fajon, predsednica SD-ja.

“Karl, Alenka, @sarecmarjan@tfajon@LukaMesec@StrankaLMS @strankaSD
@strankalevica ali vas ne bi bilo sram priti do oblasti s pomočjo tako podlih in primitivnih, komunističnih metod? je na Twitterju zapisal Božo Predalič.

Tanja Fajon pa mu je odpisala: “Božo, pa veste, kdo je to obesil? Ali kar s prstom pokažete na nekoga in to je to?! Tudi te metode me ne presenečajo. Sicer pa ne. Nikoli in za nikogar ne izbiram groženj, blatenja, laži. To je zelo neprimerno, celo nevarno. Vsak naj pazi zase in tudi govori zase. Vesel božič!”

Poslance koalicijske SMC in DeSUS-a, ki pa je pred kratkim zapustil vlado Janeza Janše, namreč vabijo v novo vlado. Možen kandidat za mandatarja je predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki vložitev konstruktivne nezaupnice napoveduje do konca leta. Erjavec trdi, da DeSUS zagotavlja glasove štirih poslancev za novo vlado, a poslanci o tem molčijo.

Zanimivo je, da je na plakatih dodan logotip petkovih protestov, kar je nekoliko nenavadno, saj bi to pomenilo na nek način samoovadbo. Zadeve pa precej spominjajo na incidente, povezane z nekdanjo predsednico DeSUS-a Aleksandro Pivec pred vstopom v koalicijo z SDS.

COMMENTS

Wordpress (0)