(V ŽIVO) Protestniki tokrat pred vrata stranke SMC – Sedež stranke SMC “predčasno obiskala specialna Božičkova dostavna ekipa in poslancem SMC prinesla poseben XXL izvod Ustave Republike Slovenije” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki tokrat pred vrata stranke SMC – Sedež stranke SMC “predčasno obiskala specialna Božičkova dostavna ekipa in poslancem SMC prinesla poseben XXL izvod Ustave Republike Slovenije”

(V ŽIVO) Protestniki tokrat pred vrata stranke SMC – Sedež stranke SMC “predčasno obiskala specialna Božičkova dostavna ekipa in poslancem SMC prinesla poseben XXL izvod Ustave Republike Slovenije”

Kljub globoki zimi politična temperatura pred napovedano vložitvijo konstruktivne nezaupnice proti Janševi vladi narašča.

Pozornost je usmerjena predvsem proti stranki SMC in njihovi poslanski skupini. Prvak SMC Zdravko Počivalšek je sicer minuli teden sporočil, da je osem poslancev SMC enotnih v tem, da Erjavca ne podpirajo za mandatarja.

A po Erjavčevih ocenah Počivalškova izjava o tem ni bila verodostojna, saj da se je naknadno ugotovilo, da ni bilo tako. Erjavec še pravi, da poslanci SMC niso težava, temveč “rešitev našega problema”. “Naš problem pa je, da je država zašla v povsem napačno smer,” je dodal.

Poslanec SMC Gregor Perič pa je včeraj v oddaji Odkrito na Televiziji Slovenija 3 opozoril na čedalje večje pritiske, s katerimi se srečujejo poslanci. “Prejemamo pošto domov, maile, pojavljajo se tudi razne grožnje, tako ali drugače zavite ponudbe. V tem političnem prizorišču dosegamo neko vrelišče,” je dejal.

Po njegovih besedah je šlo vse skupaj predaleč. O tem drugi poslanci ne govorijo, ker se bojijo, da se bo stvar še poslabšala, sam pa se je odločil spregovoriti, je povedal. Na Facebooku je Perič tudi zapisal, “da je zvijanje rok poslancem postalo nekaj normalnega”. “Vzdušje spominja na nekatere druge čase in oblasti,” je dodal.
Pred njegovo hišo se je namreč pojavila tabla z napisom Gregor Perič, heroj ali izdajalec?

Danes pa so svoj obisk na sedežu stranke SMC napovedali tudi protestniki. V sporočilu za javnost so iz protestne ljudske skupščine posredovali naslednje sporočilo:

V teh izredno težkih časih za poslance SMC, ko volilke in volilci dejansko zahtevajo od svojih predstavnikov v državnem zboru, da upoštevajo predvolilne zaveze ter osnovna načela etike, morale, odgovornosti in vladavine prava, smo se v protestniškem gibanju odločili osmerici posameznikov ki (s svojimi osebnimi interesi, računicami in prikrivanjem umazanega perila) kroji usodo dvema milijonoma, podariti situaciji nadvse primerno darilo.
Preden bi koga zaskrbelo, darilo ne tiktaka in ne vsebuje belega prahu!
Danes točno ob 13:30 bo sedež stranke na Beethovnovi ulici 2. predčasno obiskala specialna Božičkova dostavna ekipa in poslancem SMC prinesla poseben XXL izvod Ustave Republike Slovenije.
Glede na njihovo delovanje in predvsem nedelovanje v preteklih mesecih bi jim zagotovo zelo koristilo ponovno (ali prvo) branje tega temeljnega dokumenta slovenske demokracije. Prepričani smo, da jim bo že površno branje v veliko pomoč pri razmisleku o njihovih bodočih potezah. Med božičnimi prazniki lahko poslanci zagotovo najdejo kakšno prosto urico, da prelistajo čtivo, ki ga trenutna strahovlada vsakodnevno ignorira in z vsakim tednom čedalje bolj deluje v nasprotju z njegovimi osnovnimi načeli.
Ob tej priložnosti bomo poslancem SMC zastavili tudi nekaj dobronamernih in konstruktivnih vprašanj.

Prepričani smo, da bo dogodek izredno zanimiv, slikovit in nadvse aktualen ter se vam hkrati že vnaprej iskreno zahvaljujemo za vašo udeležbo in poročilo o njem!

COMMENTS

Wordpress (0)