Incident na tiskovni konferenci MOL med Marjanco Scheicher in Županom Jankovićem – TOPNEWS.si

Incident na tiskovni konferenci MOL med Marjanco Scheicher in Županom Jankovićem

Incident na tiskovni konferenci MOL med Marjanco Scheicher in Županom Jankovićem

Do pravega incidenta je prišlo med novinarko Nove24 TV, Marjanco Scheicher, ki je zaslovela kot pisateljica uspešnic Kešpička in Kešpička 2. in županom Zoranom Jankovičem. Na novinarski konferenci ob predstavitvi velikega kohezijskega projekta odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja, ki je največji okoljski kohezijski projekt, v vrednosti dobrih 135 mio evrov, sta se poleg dveh županov in dveh ministric udeležila tudi predsednik vlade Miro Cerar in seveda župan Ljubljane Zoran Janković, je seveda Scheicherjevo bolj kot odpadne vode, zanimala afera farmacevtka, kar je spravilo v neprijeten položaj predvsem moderatorko, malo neprijetno pa je bilo tudi vladni delegaciji kot tudi Jankovićevim možem. Vendar je zagato na koncu rešil kar sam Janković.

“Dober dan Marjanca Scheicher, Nova24 TV: Gospod župan Jankovič za vas imam vprašanje in sicer kako komentirate vsebino pogovora s farmacevtko, ki je v kazenski ovadbi NPU.

Moderatorka: Oprostite, kot sem prosila, zastavljajte vprašanje konkretno, to temo ….tako, da prehajamo ….

“Potem bi pa eno vprašanje za gospoda doktorja Mira Cerarja, in sicer z gospodom Jankovićem, gospod Janković se smeji, z gospodom Jankovićem sta se skupaj pojavila na tej novinarski konferenci. Je morda to nova etika in morala vaše vlade. So to novi moralni in etični standardi?

Moderatorka: “Zopet presplošno vprašanje, vemo zakaj smo tukaj, no pa gospod Janković vam rad odgovori očitno …

Janković: “Najbolje, da naredimo pogovor nem kar intervju z Novo TV kot se reče, to je televizija resnice, če se tako imenujejo, ne. Ampak jaz bi tu vam postavljal kakšno vprašanje. Jas sem povedal, pa bom še enkrat povedal. V tej državi je samo ena inštitucija, ki lahko odredi kaj je prav in ni prav. In jaz v to verjamem, ne glede kaj bo na koncu in to je sodišče. Jaz vem kaj je bilo in kaj ni bilo in ta vaša natolcevanja skupaj s tožilko, ki je to naredila, bomo pač uveljavljali pravico tam, kjer je treba. Draga moja gospodična iz Nove TV, ne bom se na to spuščal. To je vaš problem to, kar je rekel predsednik vlade ravnokar, ko govorimo o največjem kohezijskem projektu v tej državi, ki zagotavlja boljše življenje za več kot 300.000 ljudi, ne. Vi vprašajte kaj drugega. Lahko ostanete na koncu, pa bom vse komentiral, tako, da ne motimo drugih. Ampak potem, ko bom dobil sodbo. Sodbo, izrečeno, kakršnokoli, bom z veseljem komentiral, tako kot do sedaj. Vi pa govorite, kar želite, pa pišite, kar želite, tako ali tako”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)