Huawei gradi tovarno v Franciji, ki bo proizvajala opremo za tehnologijo 5G – TOPNEWS.si

Huawei gradi tovarno v Franciji, ki bo proizvajala opremo za tehnologijo 5G

Huawei gradi tovarno v Franciji, ki bo proizvajala opremo za tehnologijo 5G

Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei bo na vzhodu Francije zgradil obrat za proizvodnjo opreme, povezane predvsem s tehnologijo 5G, svojo prvo tovrstno tovarno zunaj Kitajske, je včeraj sporočilo podjetje.

V obrat bodo vložili najmanj 200 milijonov evrov, sprva pa bo zaposloval 300 ljudi. Podjetje bo zdelovalo tehnološke rešitve za mobilna omrežja za celoten evropski trg, je sporočilo podjetje.

Huaweijeva tovarna bo locirana v Brumathu, mestecu približno deset kilometrov severno od Strasbourga, kjer je že veliko nakupovalno območje, na leto pa bo proizvedla milijardo evrov vredno opremo.

“Huawei bo s to tovarno, umeščeno na evropsko križišče, obogatil svojo že tako močno prisotnost na celini, kjer ima že 23 raziskovalnih in razvojnih centrov, več kot 100 partnerskih univerz, več kot 3100 dobaviteljev in uspešno dobavno verigo,” so sporočili iz kitajskega podjetja.

Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko

Predsednik regionalnega sveta Grand Est Jean Rottner je dejal, da je bil začetek gradnja prve tovarne Huawei v Brumathu odlična novica, ki “govori o gospodarski dinamiki regije”.

Gre za strateško izbiro, do katere je prišlo v težkem kontekstu zaradi trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, piše agencija France Presse.

Administracija odhajajočega predsednika Donalda Trumpa vidi Huawei kot grožnjo, povezano z vohunjenjem kitajske vlade.

ZDA so pozvale številne države, zlasti evropske, naj ne uporabljajo Huaweijeve infrastrukture za postavitev novega omrežja 5G.

Francija tega ni izrecno izključila, Združeno kraljestvo in Švedska pa sta evropski državi, ki sta Huawei uradno izključili iz sodelovanja v mobilnem omrežju pete generacije.

COMMENTS

Wordpress (0)