Putin: Če bi ruske posebne službe želele ubiti Navalnija, bi bil že mrtev – TOPNEWS.si

Putin: Če bi ruske posebne službe želele ubiti Navalnija, bi bil že mrtev

Putin: Če bi ruske posebne službe želele ubiti Navalnija, bi bil že mrtev

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na letni tiskovni konferenci dejal, da opozicijski politik Aleksej Navalni “uživa podporo ameriških specialnih služb” in dodal, da bi ruske specialne službe, če bi ga želele ubiti, “dokončale delo”.

Putin je to povedal na tiskovni konferenci, potem ko so preiskovalci Bellingcata in CNN-a v ponedeljek sporočili, da so našli dokaze, da je ruska varnostna služba (FSB) sestavila elitno ekipo, specializirano za živčne toksine, ki je Navalniju sledila leta.

Spomnimo, Navalniju je postalo slabo 20. avgusta v Tomsku, dva dni kasneje pa je bil evakuiran v Berlin na zdravljenje v bolnišnico Charite. Tri ločene ugotovitve laboratorijev v Nemčiji, Franciji in na Švedskem so pokazale, da je bil zastrupljen z novičokom, piše CNN.

“Če bi ga hoteli ubiti, bi bil verjetno že mrtev.”

“Poslušajte, dobro vemo, kaj to je. To je legalizacija, ne neka preiskava. To je legalizacija materiala ameriških specialnih služb,” je danes dejal Putin.

“Kaj mislite, da ne vemo, da spremljajo lokacijo? Naše posebne službe to popolnoma dobro vedo, to vedo FSB in druge agencije. In če je tako, to pomeni, da ta bolnik na berlinski kliniki uživa podporo ameriške posebne službe,” je dejal Putin.

COMMENTS

Wordpress (0)