Sestanek liderjev koalicije KUL najprej s Karlom Erjavcem in nato Jožetom P. Damijanom- Poslanec Robert Polnar “obračunal” z Erjavcem zaradi “neporavnanih računov” iz preteklostiše iz preteklosti – TOPNEWS.si

Sestanek liderjev koalicije KUL najprej s Karlom Erjavcem in nato Jožetom P. Damijanom- Poslanec Robert Polnar “obračunal” z Erjavcem zaradi “neporavnanih računov” iz preteklostiše iz preteklosti

Sestanek liderjev koalicije KUL najprej s Karlom Erjavcem in nato Jožetom P. Damijanom- Poslanec Robert Polnar “obračunal” z Erjavcem zaradi “neporavnanih računov” iz preteklostiše iz preteklosti

V prostorih državnega zbora že od desetih dopoldne potekajo sestanki voditeljev koalicije KUL s potencialnima kandidatoma za mandatarja alternativne koalicije.

Sestanek s Karlom Erjavcem je potekal ločeno, prav sedaj pa se pogovarjajo z Jožetom P. Damijanom.

Čeprav je bilo pričakovati, da bodo šefi opozicijskih strank naredili krajši premor,
posebej po včerajšnjem dogajanju na sestanku DeSUS-a, pa se priprave na vložitev konstruktivne nezaupnice nadaljujejo.

To je potrdila tudi predsednica SD-ja Tanja Fajon, ki je dejala, da bi sicer lahko prišlo do vložitve nezaupnice še pred novim letom ali pa v skrajnem primeru v začetku januarja.

Očitno se opozicija ne namerava odpovedati poskusu rušenja Janševe vlade in bo ne glede na to, če ne bo imela 46 podpisov tvegala z glasovanjem. Mandatarstvo naj bi sicer dobil tisti kandidat, ki bo bližje številki 46.

Tudi v neformalnih pogovorih v opoziciji pravijo, da bodo tvegali z glasovanjem in tako na nek način pritisnili ob zid tako poslance DeSUS-a in SMC-ja, saj pac računajo na tajno glasovanje.

Je pa zanimiv današnji napad poslanca DeSUS-a Roberta Polnarja na Karla Erjavca, ki močno spominja na njegove izjave proti Aleksandri Pivec v času pritiska za njen odstop.

Po Polnarjevih besedah so namreč na četrtkovem sestanku poslanske skupine z vodstvom stranke izvedeli, da je Erjavec po svojem prepričanju in prepričanju voditeljev KUL edini politik v Sloveniji, “ki lahko Slovenijo odreši Janeza Janše”. “Svoje ambicije je Erjavec utemeljil predvsem z izjemno hudo frustracijo glede mandata 2004-2008, ki jo čuti do Janše. Zdi se mi, da je njegov osnovni motiv, da se je lotil te fantazije, ki se ji reče KUL,” je dejal Polnar.

COMMENTS

Wordpress (0)