Boris Popovič, ki zaradi nasprotovanja nekaterih iz stranke SMC ni postal državni sekretar oziroma svetovalec pri ministru Zdravku Počivalšku, sedaj od pravosodne ministrice Lilijane Kozlovič zahteva “kazenski pregon in sodno preiskavo odgovornih za številne smrti zaradi Covida 19” – TOPNEWS.si

Boris Popovič, ki zaradi nasprotovanja nekaterih iz stranke SMC ni postal državni sekretar oziroma svetovalec pri ministru Zdravku Počivalšku, sedaj od pravosodne ministrice Lilijane Kozlovič zahteva “kazenski pregon in sodno preiskavo odgovornih za številne smrti zaradi Covida 19”

Boris Popovič, ki zaradi nasprotovanja nekaterih iz stranke SMC ni postal državni sekretar oziroma svetovalec pri ministru Zdravku Počivalšku, sedaj od pravosodne ministrice Lilijane Kozlovič zahteva “kazenski pregon in sodno preiskavo odgovornih za številne smrti zaradi Covida 19”

“….Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič, ki očitno še danes, ko vsakodnevno umre kar 40 ljudi, ne čuti potrebe po ukrepanju in uvedbi preiskave in pregona za odgovorne za ta zdravstveni debakel brez primere na slovenskih tleh!!!, je Boris Popovič zapisal na Facebooku”.

Nekdanji koprski župan Boris Popovič, ki se je še nedavno s predsednikom SMC in gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom pogovarjal o mestu državnega sekretarja je sedaj ost kritike usmeril v ministra za zdravje Tomaža Gantarja in pravosodno ministrico Liljano Kozlovič, ki bi po njegovi oceni, po vzoru Italije morala začeti kazenski pregon zaradi številnih smrti zaradi Covida 19

Zapis Borisa Popoviča objavljamo v integralu brez redakcijskih posegov.

Boris Popovič: “To, kar se nam dogaja, ljudje božji, to niso heci, ta situacija bi morala biti neprimerno bolj pomembna od razprtij in metanj polen pod noge v sklopu ene politične stranke, ki se ji reče Desus!!!
Minister Gantar, najmanj kar mora nujno narediti je takoj odstopiti, se opravičiti svojcem umrlih zaradi Covida in sprejeti svojo objektivno odgovornost!!!
Za njim pa še tudi ostali krivci, prva v vrsti je seveda ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič, ki očitno še danes, ko vsakodnevno umre kar 40 ljudi ne čuti potrebe za ukrepanje in zahtevati uvedbo preiskave in pregona za odgovorne za ta zdravstveni debakel brez primere na slovenskih tleh!!!
Hvala za tako ministrico in tako pravosodje gospa Lilijana Kozlovič!!!”

Lilijana Kozlovič naj bi poleg podpredsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, ki je tudi podpredsednik stranke ter vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga najbolj ostro nasprotovala temu, da bi Popovič prišel v kabinet Zdravka Počivalška. Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič naj bi za zadevo izvedela iz medijev in je bila nad Počivalškovo izbiro ogorčena. Prav Popovič pa naj bi Počivalšku med drugim predlagal izgraditev centralne (Covid) bolnice in uvoz (Covid)  zdravnikov in usposobitev  (Covid)  medicinskih sester.  S čimer  se je minister  zelo strinjal.

 

https://twitter.com/stanka_d/status/1327336080606162947

Boris Popovič opisuje (ne)delo ministra Tomaž Gantarj: “Medtem pa na resor in obveznosti ki naj bi jih pokrival kot minister za zdravje popolnoma pozabil in zato Covid bolnice po šestih mesecih še nimamo, Covid medicinskih sester niti, o Covid zdravnikih pa lahko le sanjamo!!!
Zaradi tega so navadne bolnice obremenjene s covid bolniki, okužene so medicinske sestre, zdravniki in drugo osebje, v bolnici se lahko okužijo tudi drugi bolniki, obiski so prepovedani, skratka zaradi skrajne malomarnosti, nesposobnosti in nepravilnih odločitev odgovornega ali odgovornih imamo zdravstveni sistem tik pred kolapsom!!!
Okuženi starostniki v domovih za starejše morajo ostati v teh istih domovih in seveda okužijo še personal in ostale uporabnike domov, namesto da bi okuženega starostnika takoj prepeljali v Covid bolnico, ki je v Sloveniji seveda sploh ni in posledično nam popolnoma brez potrebe umirajo mame in očetje, none in nonoti popolnoma brez nobene potrebe!!!
Ob prvem valu se je to isto dogajalo v Bergamu, kjer so starejši ljudje po domovih za starejše umirali kot za stavo, kaj se res na tem grozljivem in nedopustnem primeru nismo nič naučili?!?!
V Italiji poteka huda preiskava, na delu so dnevno nočno preiskovalni sodniki, tožilci in kriminalisti, veliko število odgovornih je že
aretiranih, zakaj se pri nas preiskava kaznivih dejanj v zvezi s tako velikim številom umirajočih ne dogaja si nikakor ne znam pojasniti!!!
Ministrica za pravosodje, ki prav tako kot Gantar prihaja iz obale, točneje iz Kopra je očitno ocenila, da je tako enormni število mrtvih zaradi Corona virusa nekaj povsem normalnega in sprejemljivega!!!
Gospa na to temo ni rekla še besedice, očitno je tudi ona prezasedena s pomembnejšimi opravili!!!
Lahko si samo mislim kako nemočno, zgroženo in ponižano ter odrinjeno in nepomembno se počutijo številni sorodniki, sinovi in hčere, vnuki in vnukinje, bratje in sestre, pri mlajših žrtvah pa seveda matere in očetje vseh teh nesrečnikov!!!
Prepovedani so obiski v teh domovih, kar je normalno, saj Covid bolnice sploh ni, ljubljeno osebo ne vidiš 10,14 in več dni, kar naenkrat pozvoni telefon, povedo ti sicer zelo prijazno(saj niti slučajno oni niso krivi, tudi osebje je le žrtev nedodelanega sistema) da vaše ljubljene osebe več ni!!!
Še več, še dostojen pokop za tvojega ljubljenega ni možen!!!

Pred zadnjim zapisom se je na Facebooku Boris Popovič spraševal: Kdo nam v resnici uničuje gospodarstvo in življenja?!

“S temi dodatnimi ukrepi, ki so tudi po mojem mnenju nujni, kajti epidemija se je očitno v naši državi preveč razpasla, Gantar z njegovimi svetovalci še enkrat več dokazuje, da so delali ne samo slabo, ampak popolnoma neprimerno in diletantsko, drastično so podcenili situacijo in zdaj šele po dveh tednih zaprtja dela gospodarstva in državljanov ugotavlja, da njihovi lastni ukrepi niso bili ne pravočasni, ne dobri, ne primerni, ne dodelani, polni VIP lukenj in seveda neuspešni!!!
Zaradi zgoraj opisanih razlogov se nam vsakodnevno dogajajo tisoči novih okuženih, novi in novi hospitalizirani, premnogi na respiratorjih in kar je še najbolj dramatično, dogajajo se nam desetine in desetine mrtvih državljanov naše domovine!!!
Kdo je za vse te žrtve glavni krivec, kdo bo prevzel odgovornost?!?!?!
Nihče?!?!?A zdaj so pa Gantarji kao končno razumeli, da je bil ta štirinajst dnevni Lock down navadno s(r)anje z milijoni izjem, ki so jih tisoči in tisoči mirno izkoriščali in zlorabljali predvsem seveda na Hrvaškem in tam na polno uživali vključno seveda s Kacinom, Borutom Pahorjem, in vsemi ostalimi desettisoči Slovenci, lastniki nepremičnin na Hrvaškem!!!
Prav tako je odprto cel kup gospodarskih dejavnosti, kjer se ravno tako ljudje lahko nalezejo smrtonosnega virusa in ga veselo prenašajo dalje!!!
To se tako ne dela, spominjate me na otroški vrtec pri vaji eksperimentov, ta epidemija je mnogo preresna zadeva za take diletante, kot je Gantar in njegova ekipa!!!”

Tomaž Gantar je bil v času županovanja v Piranu v dobrih odnosih z Borisom Popovičem, zato so mu nekateri v komentarjih na Facebooku očitali, da je do ministra Tomaža Gantarja preveč kritičen, “češ da mu ukrepe diktira PV Janez Janša”.

Igor Strle pa je Popoviču odgovoril:”Boris, vse lepo in prav samo si pa ena velika slika dokler ti je bil Gantar dober si ga hvalil to in ono, sedaj pa ga pljuvaš, ko dobro veš da mu vse diktira tvoj zadnji veliki prijatelj JJ. Bodi vsaj enkrat objektiven in ne tako sebičen!

Popovič pa njemu: “Ljudje masovno umirajo, gospodarstvo propada, ti se pa norčuješ, preberi si moj odgovor  Primožu Lovriču. Zato, ker minister Gantar še nikoli ni pojamral, da bi se mu vlada ali njen predsednik kakorkoli vmešavali v njegove pristojnosti ali ne sprejeli njegove predloge!!! Če bi se pa to zgodilo in bi Gantar s takimi predlogi mislil resno, bi pa moral nemudoma odstopiti!!!
To pa nisem zasledil, ali se motim?!?!”

COMMENTS

Wordpress (0)