Zdravniki v ZDA jezni na Trumpa: Zabeleženo rekordno število okuženih s koronavirusom, predsednik pa zdravnike obtožuje, da se okoriščajo na račun pandemije – TOPNEWS.si

Zdravniki v ZDA jezni na Trumpa: Zabeleženo rekordno število okuženih s koronavirusom, predsednik pa zdravnike obtožuje, da se okoriščajo na račun pandemije

Zdravniki v ZDA jezni na Trumpa: Zabeleženo rekordno število okuženih s koronavirusom, predsednik pa zdravnike obtožuje, da se okoriščajo na račun pandemije

Medtem ko Združene države beležijo svetovni rekord v številu ljudi, okuženih s koronavirusom, predsednik Donald Trump trdi, da se ameriški zdravniki okoriščajo na račun smrtnih primerov kot posledice covida-19.

Trumpov grozljiv napad na zdravnike, kot poroča CNN, se dogaja v času, ko ZDA v enem dnevu postavljajo nov svetovni rekord v številu novookuženih, 17 zveznih držav pa se bori s pomanjkanjem bolniških postelj.

Trump pa namesto, da bi načrtoval, kako premagati pandemijo, trdi, da ameriški zdravniki pretiravajo s številom primerov koronavirusa, ker “dobijo več denarja, če nekdo umre zaradi covida-a”, piše CNN.

“Naši zdravniki so zelo pametni ljudje. Pravijo, da jim je žal in da vsi umirajo zaradi covid-a. Medtem ko zdravniki iz drugih držav kot vzroke smrti bolnikov navajajo osnovne bolezni, ameriški zdravniki izberejo koronavirus. Pri nas, ko obstaja sum, “se izbere covid. Zdaj bodo rekli, kako strašno je, da sem to rekel, vendar je res. Tako dobijo več denarja in profitirajo,” je dejal Trump na shodu v Michiganu.

Ta Trumpova izjava je razjezila njegovega protikandidata na prihajajočih predsedniških volitvah Josepha Bidna.

“Zdravniki in medicinske sestre vsak dan hodijo v službo, da bi reševali življenja ljudi. Delajo svoje delo. Donald Trump bi jih moral nehati napadati in opravljati svoje delo,” je dejal Biden na shodu v Minnesoti.

Trumpove trditve o dobičkarskih zdravnikih so razjezile delavce v zdravstvenem sistemu. Susan Bailey, predsednica ameriškega zdravniškega združenja, je dejala, da je bila Trumpova obtožba zlonamerna, nezaslišana in popolnoma zgrešena.

COMMENTS

Wordpress (0)