“Tonin se bo vedno pogovarjal za vstop v levo-sredinsko koalicijo, a nikoli ne bo vstopil… Predstava za javnost. Če gre on v levo-sredino, gre na naslednjih volitvah domov. NSi bo mala sestrica SDS-a,” komentar na Twitterju na Toninovo zavrnitev J.P. Damijana – TOPNEWS.si

“Tonin se bo vedno pogovarjal za vstop v levo-sredinsko koalicijo, a nikoli ne bo vstopil… Predstava za javnost. Če gre on v levo-sredino, gre na naslednjih volitvah domov. NSi bo mala sestrica SDS-a,” komentar na Twitterju na Toninovo zavrnitev J.P. Damijana

“Tonin se bo vedno pogovarjal za vstop v levo-sredinsko koalicijo, a nikoli ne bo vstopil… Predstava za javnost. Če gre on v levo-sredino, gre na naslednjih volitvah domov. NSi bo mala sestrica SDS-a,” komentar na Twitterju na Toninovo zavrnitev J.P. Damijana

Izvršilni odbor Mlade Slovenije je pred novembrskim volilnim kongresom NSi v soboto izglasoval sklep, da predlaga mag. Mateja Tonina za nov mandat na čelu Nove Slovenije – krščanskih demokratov.

“Naj se dobro delo nadaljuje. #2moreyears!” so zapisali na Twitterju, kjer se je razvila zanimiva polemika, ali je izvolitev Mateja Tonina izboljšala položaj stranke na anketah javnega mnenja oziroma ali lahko sedanji predsednik  naredi preboj NSi. 

“Matej ima vsekakor na voljo še nekaj let, da naredi preboj, in je v tem času nesporen vodja NSi, ki ga podpiram tudi sam”, je zapisal njegov fen Janez Pogorelec.

“Z Jožetom P. Damijanom sva imela danes konstruktiven pogovor. Povedal pa sem mu, da je pred največjo preizkušnjo po osamosvojitvi, ki terja stabilno in operativno vlado. Zato NSi ne more sodelovati pri alternativnih vladnih poskusih. Vedno pa bomo podpirali dobre predloge opozicije,” je prejšnji teden zapisal Matej Tonin po pogovoru z Jožetom P Damijanom o ponudbi koalicije ustavnega loka.  

Kaj dobita stranki @strankaDeSUS in @StrankaSMC v KUL? Kar sta dobili pod vlado JJ, lahko dobita v naši koaliciji. Plus življenje po Janševi vladi. Ker je jasno, da če bosta vztrajali do konca v JJ vladi, jih po naslednjih volitvah ne bo več v DZ.

“Tonin se bo vedno pogovarjal za vstop v levo- sredinsko koalicijo, a nikoli ne bo vstopil. On trendovsko krasi izložbo svoje old fashion trgovine a novih strank ni in ni,” je zapisal Dušan Kočevar. 

Čeprav je NSi na zadnjem kongresu napovedala pohod v sredino se zdi, da je ugotovitev, da se bo Tonin  “vedno pogovarjal za vstop v levo-sredinsko koalicijo, a nikoli ne bo vstopil”. 

“Ljudmila je morala oditi, ker je preveč koketirala s sredino in bila izredno kritična do JJ. Tonin je ohranil status quo, besede o preboju v sredino so le besede. On bo ostal v objemu JJ in na ta način od preboja NSi ne bo nič. 5-7%?, težko kaj več,” je na Twitterju zapisal Dušan Kočevar.

Čeprav nekateri še vedno stavijo na Ljudmilo Novak, ki so jo nekateri celo omenjali kot potencialno predsednico prehodne vlade, če bi NSi prestopila, pa sama pravi, da kot evroposlanka nima takšnih ambicij, ter da o tem ni govorila z nikomer in da gre le za ugibanja.  

COMMENTS

Wordpress (0)