Janez Janša je včeraj kar preko Twitterja napovedal tožbo proti članu mariborskega SD-ja Tadeju Ekartu: “Dragi Franci Matoz, pripravi tožbo. “Luka Mesec Janši očita, da se “na ta način pogovarjajo mafijski voditelji v raznih serijah” – TOPNEWS.si

Janez Janša je včeraj kar preko Twitterja napovedal tožbo proti članu mariborskega SD-ja Tadeju Ekartu: “Dragi Franci Matoz, pripravi tožbo. “Luka Mesec Janši očita, da se “na ta način pogovarjajo mafijski voditelji v raznih serijah”

Janez Janša je včeraj kar preko Twitterja napovedal tožbo proti članu mariborskega SD-ja Tadeju Ekartu: “Dragi Franci Matoz, pripravi tožbo. “Luka Mesec Janši očita, da se “na ta način pogovarjajo mafijski voditelji v raznih serijah”

Epidemiološka slika se nezadržno slabša, predsednik vlade Janez Janša krivdo za nastalo situacijo išče v medijih in delu politike. “Osrednji mediji pogrnili na celi črti pri zajezitvi koronavirusa: Niso osveščali o pomenu zdravstvenih ukrepov, tistim, ki so nanje opozarjali, pa so metali polena pod noge,” je tvitnil članek s portala blizu vladajoče SDS Nove24, kasneje pa ga je retvital in zapisal, da “žal žanjemo, kar so sejali”.

Nekaj minut zatem je prst uperil v opozicijske prvake: “Ste končno naložili aplikacijo #OstaniZdrav in kdaj? Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec. Ste svoje člane že pozvali, naj to storijo? Hvala.”

Koordinator Levice Luka Mesec: “Ukrepe, ki jih zapoveduješ, moraš na prvem mestu spoštovati sam in z lastnim zgledom kazati, kako se to dela. Da je vlada pri tem zatajila, je dejstvo.” Po njegovi oceni je nezaslišano, da premier ne stopi korak nazaj, se ne opraviči, kaj šele, da bi koga razrešil:

“To je vodenje države, ki je popolnoma nezaslišano, na ta način se pogovarjajo mafijski voditelji v raznih serijah, namesto, da bi razčistili pri sebi, ves čas iščejo šibko točko pri drugem, in na ta način skušajo odvračati pozornost od lastnih grehov, od lastnih napak. Luka mesec tudi v famoznem tvitu o Janševi podpori Donladu Trumpu vidi preusmerjanje pozornosti od domačih problemov na zunanjepolitični teren.

Je pa včeraj Janše Janša kar prek Twitterja napovedal tožbo zaradi tvita, ki ga je v opravičilo Bidnu napisal Tadej Ekart. Mariborčan Tadej Ekart iz stranke SD naj bi užalil predsednika vlade, Janša pa napoveduje tožbo z besedami: Dragi Franci Matoz, pripravi tožbo zoper g. @iamTadej, da mu razložimo, s čim opleta”.

Tadej Ekart iz mariborske SD je na svojem Twitter profilu zapisal: “Dragi @JoeBiden, to je naš premier. Kot @realDonaldTrump, je #pokvarjen politik. V balkanskih vojnah je prodajal orožje, poskušal narediti državni udar in jemal provizije v državnih poslih z orožjem. Kot boste premagali gospoda Trumpa, bomo tudi mi na naslednjih volitvah premagali gospoda Janšo. #VoteThemOut”

https://twitter.com/denis_kokol/status/1320853202233937922

To pa ni bila edina ostra polemika na družbenih omrežjih. Alenka Bratušek je na svojem Twitter profilu objavila tako imenovano “časovnico odgovornosti odgovornih”, kot jo je imenoval Jernej Pavlin – brez posledic! Rezultat “lockdown” države.

https://twitter.com/pavlijj/status/1320678930811179010

Vodenje, ki nas je pripeljalo do “lockdowna” države! Do danes, nihče, ki je naredil napako, ni prevzel odgovornosti! Na sebe bodo morali vzeti vse žrtve in škodo, ki bo nastala! Vse, kar znajo, je kazanje s prstom na druge. Tokrat mi pokažemo na odgovorne…. je zapisala Bratuškova.

Na odgovor ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je sledil odgovor v obratni smeri. Sicer pa je Janša včeraj opravičil ministre glede odgovornosti. “Z obema ministroma sem govoril. Od nobenega ne zahtevam odstopa. Vlada RS dela 24ur/dan in delamo tudi napake. Še posebej, ker vsak minister opravlja dvojno delo. Stresno. Brez dodatkov. Te si izplačujejo tisti, ki brez mask na obrazu iz polnega studia kritizirajo nekoga brez”, je še zapisal Janša na Twitterju.

COMMENTS

Wordpress (0)