Ali je res potrebna vojna ali sodni dan, da slovenska politika stopi skupaj? – Janša in Šarec skupaj z lopato v roki – TOPNEWS.si

Ali je res potrebna vojna ali sodni dan, da slovenska politika stopi skupaj? – Janša in Šarec skupaj z lopato v roki

Ali je res potrebna vojna ali sodni dan, da slovenska politika stopi skupaj? – Janša in Šarec skupaj z lopato v roki

Poplave bibličnih razsežnosti so vsaj sodeč po današnjih nastopih streznile slovensko politiko. Predsednik vlade Robert Golob je v izjavi za medije po seji Sveta za nacionalno varnost (SNAV) dejal, da se Slovenija sooča z najhujšo naravno ujmo v zgodovini države, prizadeti sta dve tretjini države

Na seji SNAV so po premierjevih besedah vsi politiki ugotovili, da danes ni čas za iskanje razlik, “še manj za iskanje razlogov, kdo je kriv za karkoli iz preteklosti”. Sklenili so, da je čas za enotno delovanje, “da si bodo naši državljani hitreje opomogli”. “Želim, da bo ta politična enotnost trajala čim dlje,” je dejal. To je potrdil tudi vodja opozicije Janez Janša, ki je dejal, da je “Slovenije je enotna, nihče ne bo ostal sam in združili bomo moči v tej pomoči”. Janša se je zavzel tudi za umiritev razprav na družbenih omrežjih.

Kot je zapisal Žiga Turk v kolumni na Siolu  so “naši predniki so takim katastrofam rekli sodni dan. Bog (za ateiste narava) da nam sodi. Za naše pregrehe. Za katere? Kdo je kriv? Kaj lahko naredimo? To se sprašujemo. Je kriv referendum o vodah? Je kriva politika? Je kriv pohlep? Kapitalizem? Po neki raziskavi Episcentra večina meni, da smo za neurja “krivi ljudje”. Zahodni pokrščanski človek je na splošno rad česa kriv: suženjstva, lakote v Afriki ali pa “podnebne krize”.

Sodni dan, poslednja sodba ali vesoljna sodba je v krščanski in islamski eshatologiji dogodek, ko bo Bog ob koncu sveta presodil vse ljudi (takrat žive in tudi že mrtve) in jih razdelil na dve veliki skupini: slabe, ki bodo pogubljeni, in dobre, ki bodo zveličani. Sodeč po prizadevanju politikov, ne glede na to ali so v opoziciji ali na poziciji , hočejo biti ob bibličnih poplavah vsi dobri.  Tako , da sta se Janez Janša in obrambni minister Marjan Šarec znašla na skupni sliki z lopatama v rokah, kar je bilo pred vodno apokalipso nepredstavljivo.

https://twitter.com/Urba828/status/1687839346877992960

COMMENTS

Wordpress (0)