(VIDEO) Karl Erjavec v elementu: “Odkar sem odšel iz politike je vse narobe” – DeSUS pa naj bi v kratkem dobil ponudbo za pogovore o sodelovanju v koaliciji ustavnega loka, Erjavcu pa naj bi za prestop ponujali celo vodenje vlade – TOPNEWS.si

(VIDEO) Karl Erjavec v elementu: “Odkar sem odšel iz politike je vse narobe” – DeSUS pa naj bi v kratkem dobil ponudbo za pogovore o sodelovanju v koaliciji ustavnega loka, Erjavcu pa naj bi za prestop ponujali celo vodenje vlade

(VIDEO) Karl Erjavec v elementu: “Odkar sem odšel iz politike je vse narobe” –  DeSUS pa naj bi v kratkem dobil ponudbo za pogovore o sodelovanju v koaliciji ustavnega loka, Erjavcu pa naj bi za prestop ponujali celo vodenje vlade

Devet mescev po porazu proti Aleksandri Pivec in umiku iz javnega življenja se je Karl Erjavec vrnil na politično prizorišče. Skoraj dve uri je včeraj trajal pogovor s poslansko skupino DeSUS, na katerem je Erjavec poslancem predstavil svoj program za ponovno vodenje DeSUS-a, DeSUS pa naj bi v kratkem prejel vabilo na pogovore s koalicijo ustavnega loka, Erjavec pa menda tudi ponudbo za vodenje vlade.

Dolgoletni predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, ki je po odstopu Aleksandre Pivec z vrha stranke dal soglasje k ponovni kandidaturi za vodenje DeSUS-a, je včeraj svoj program predstavil poslanski skupini. Nekateri poslanci niso skrivali želje po njegovi vrnitvi. Erjavec je po srečanju izrazil zadovoljstvo s pogovorom in ga ocenil za konstruktivnega.

Erjavec je v izjavi za medije v DZ pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. “Zelo sem vesel tega pogovora. Moram reči, da je bil zelo konstruktiven. In sem vesel, ker čutim nekako, da imam podporo pri poslancih. Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko lahko dobro funkcionira,” je dejal.

Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo in zmagal.
“Tako, da to je bil prvi tak pogovor, sedaj bomo počakali, kaj bo na kongresu. Pričakujem pač, da bom dobil ustrezno podporo. Potem bomo pa na organih stranke sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke DeSUS,” je še dejal.

Na novinarska vprašanja Erjavec ni želel odgovarjati, saj je, kot je dejal, za zdaj “samo kandidat in še vedno zunaj politike in zunaj javnega življenja”. Kongres pa bo po njegovih besedah odločil, ali pride nazaj.

DeSUS je med strankami, ki bodo v kratkem prejele vabilo na pogajanja koalicije ustavnega loka, je včeraj povedal koordinator Levice Luka Mesec.

V ozadju pa je vse več špekulacij, da bi lahko Erjavec prejel mamljivo ponudbo, da bi prav on prevzel vodenje koalicije. Poleg Erjavc je kandidat za predsednika ostal Srečko Felix Krope, ki se bo za položaj predsednika stranke DeSUS pomeril s Karlom Erjavcem.

“Zagovarjal sem stališče, da naj stranka DeSUS pokaže državotvornost,” je v četrtek v izjavi za medije po sestanku s poslansko skupino dejal Krope. “Zagovarjam vsekakor koalicijsko pogodbo in program stranke. Pomembno je, da smo parlamentarna stranka. Računam na to, da bomo to tudi ostali”.

Glede Koalicije ustavnega loka pa Krope odgovarja, da se mu zdi čudno, “da štiri opozicijske stranke, med katerimi sta tudi dva nekdanja predsednika vlade, pokliče nekdo in jih združi na nekem sladoledu. Takšnega pristopa ne zagovarjam,” je še povedal Krope.

COMMENTS

Wordpress (0)