(VIDEO) Zadnje soočenje povsem drugačno od prejšnjega: Trump in Biden sta se obmetavala z obtožbami – Trump prevzel šov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zadnje soočenje povsem drugačno od prejšnjega: Trump in Biden sta se obmetavala z obtožbami – Trump prevzel šov

(VIDEO) Zadnje soočenje povsem drugačno od prejšnjega: Trump in Biden sta se obmetavala z obtožbami – Trump prevzel šov

Ameriška predsedniška kandidata Donald Trump in Joe Biden sta se v četrtek zvečer še zadnjič soočila pred predsedniškimi volitvami, glavne teme pa so bile boj proti koronavirusu, priseljevanje, kriminal in davki.

Nekdanji ameriški podpredsednik in demokratični kandidat Biden je ponovno izpostavil Trumpov neustrezen odziv na pandemijo koronavirusa in poudaril, da ne bi smel biti predsednik vsak, ki je dovolil, da je umrlo več kot 220.000 ljudi.

Hkrati je Biden opozoril, da prihaja mračna zima, ko gre za pandemijo.

Po drugi strani pa je predsednik Trump Bidenu očitala, da bo zaprl državo, če bo postal predsednik.

“Državo bo postavili v karanteno, če bo vsaj ena oseba v naši ogromni birokraciji rekla, naj jo zapre,” je dejal Trump.

Kandidata, oba v sedemdesetih, se med uvodnima govoroma nista slišala, predvsem zato, ker jima je neodvisna predsedniška razpravljalna komisija izmenično izklapljala mikrofona, da ne bi prekinjala drug drugega, kar je bilo povsem drugače od prvega soočenja, ko sta kandidata vpadala drug drugemu v besedo.

Kandidata sta imela tudi ostro polemiko glede priseljenske politike, Biden je obsodil politiko ločevanja družin in očital Trumpu, da je postavil kletke na meji z Mehiko.

Trump je odgovoril, da uprava načrtuje ponovno združitev družin, vendar na zakonit način, pa tudi, da karteli zlorabljajo otroke, da bi nezakonito vstopili v državo.

Med razpravo je Biden ponovil očitke proti Trumpu, da ne plačuje davkov, na kar je Trump odgovoril, da je plačal milijone in milijone davkov.

Ko gre za domnevne poskuse Irana in Rusije, da se vmešata v ameriške predsedniške volitve, je Biden dejal, da se bo z njimi spopadel, Trump pa je le na kratko odgovoril, da se tega zaveda.

Predsedniška kandidata sta si nasprotovala tudi zaradi politike do Afroameričanov, na kar je Trump dejal, da je zadnja oseba, ki jo je treba obsojati rasizma.

Med debato sta kandidata razpravljala tudi o drugih temah, kot so Kitajska, zdravstveni sistem, gospodarstvo in podnebne spremembe.

Trump prevzel šov

Potem ko je Trump v razpravi poudaril, da je Biden proti hidravličnemu lomljenju, je Biden to zanikal in dejal Trumpu, naj poišče video, na katerem to pravi.

Trump se je takoj po razpravi oglasil na Twitterju, njegova ekipa je objavila video, ki dokazuje trditve predsednika ZDA.

Rick Santorum: Biden je pogledal na uro, Trump je bil dominantnejši

Richard John Rick Santorum, republikanski politik, je za CNN dejal, da je Trump zmagal v razpravi, še posebej v situaciji, ko mu je dejal, da “nenehno gleda v kamero kot klasičen politik”.

COMMENTS

Wordpress (0)