Politični spopad in najhujša korona kriza, sodeč po včerajšnjem glasovanju, načenja vezno tkivo koalicije – Janez Janša opoziciji, predvsem Socialnim demokratom, sporoča: “Čas bi bil, da nehate afne guncat” – TOPNEWS.si

Politični spopad in najhujša korona kriza, sodeč po včerajšnjem glasovanju, načenja vezno tkivo koalicije – Janez Janša opoziciji, predvsem Socialnim demokratom, sporoča: “Čas bi bil, da nehate afne guncat”

Politični spopad in najhujša korona kriza, sodeč po včerajšnjem glasovanju, načenja vezno tkivo koalicije – Janez Janša opoziciji, predvsem Socialnim demokratom, sporoča: “Čas bi bil, da nehate afne guncat”

Mnogim je ostalo v spominu, kako je Bučar v parlamentu ob vroči razpravi o zamenjavi takratnega premierja Lojzeta Peterleta z besedami “mi tle ne boš afne guncal” v kleni gorenjščini z govornice odslovil poslanca Vitomirja Grosa.

Janša je včeraj na Twitterju zapisal: “Čas bi bil, da nehate afne guncat…”

Gre za odziv na serijo tvitov socialnih demokratov, v katerih opozicija “vlado poziva, da naj se samoomeji in opusti sporne politične poteze od podrejanja medijev, kadrovskih čistk, obračuna z nevladnimi organizacijami ter posegov v neodvisnost nadzornih institucij”.

Po včerajšnji skupni tiskovni konferenci opozicije, na kateri so predstavili zahtevo za izredno sejo državnega zbora, je za danes napovedana nova tiskovna konferenca, verjetno šefov opozicijskih strank.

Da se nekaj dogaja v koaliciji, je pokazalo tudi včerajšnjo glasovanje, pri katerem kandidat za ustavnega sodnika Anže Erbežnik in kandidatka za viceguvernerko Banke Slovenije Arjana Brezigar Masten v DZ nepričakovano nista prejela zadostne podpore.

Za imenovanje bi moralo glasovati 46 poslancev, oba sta prejela po 44 glasov.

“V vladi RS smo programsko različne stranke SDS, SMC, NSi, DeSUS. Kljub temu smo našli skupni imenovalec dela v dobro Slovenije v času krize. Državotvorna drža SMC in Desus je rešila in rešuje veliko življenj Covid 19.”

Tako pa se je predsednik vlade Janez Janša odzval, da so koalicijski partnerji programsko zelo različne stranke, ki pa so našle skupen imenovalec, in delajo v dobro Slovenije v obdobju korona krize, ter poudaril državotvorno držo SMC in DeSUS v tej težki situaciji, v kateri se rešuje življenja. Koalicijo torej združujejo skupni projekti in ne “brutalno kadrovanje”, kot skušajo tokrat prikazati predstavniki opozicije.

“Koalicija obupanih v boju za oblast, ohranitev položajev in privilegijev, ne izbira ne časa ne sredstev. A ta politična sabotaža v času najhujše zdravstvene krize se jim zna vrniti kot bumerang. Ljudje pričakujejo enotnost. Tega ne bodo pozabili!” je zapisala poslanka SMC Monika Gregorčič, ki dosledno zagovarja sodelovanje SMC-ja v Janševi koaliciji.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1318979649666535424

“Koalicija obupanih”, kot jo omenjaš, ima vedno več podpore. Danes pri izbiri ustavnega sodnika in viceguvernerja je dokaz, da se vlada sesuva. Sodi že puščajo..”, je Moniki Gregorčič odgovoril Marko Bandelli, poslanec SAB-a.

Sicer pa se zdi, da je prvi val epidemije šel na roko Janševi koaliciji in vladi, ki jo je utrdil, drugi val epidemije, vsekakor izrazito škodi koaliciji in vladi, saj vse bolj načenja vezivno tkivo koalicije.

COMMENTS

Wordpress (0)