Videospot političnih nasprotnikov “KUL” – koalicije ustavnega roka, ki se zdi simpatičen celo Jožetu P. Damijanu – TOPNEWS.si

Videospot političnih nasprotnikov “KUL” – koalicije ustavnega roka, ki se zdi simpatičen celo Jožetu P. Damijanu

Videospot političnih nasprotnikov “KUL” – koalicije ustavnega roka, ki se zdi simpatičen celo Jožetu P. Damijanu

Čeprav koaliciji ustavnega loka politični nasprotniki predvsem v vladajoči Janševi koaliciji ne pripisujejo velikih možnostih za uspeh, pa jih očitno misel na to, vendarle spravlja ob živce.
Gre za odmevno pobudo za oblikovanje t. i. koalicije ustavnega loka, ki bi predstavljala alternativo aktualni vladi Janeza Janše. Podprle so jo opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, ki pa zaenkrat nimajo dovolj glasov za konstruktivno nezaupnico in računajo na del poslancev koalicije.

Pobudo je v ponedeljek komentiral tudi poslanec SDS Marijan Pojbič, ki poskus opozicije za oblikovanje nove vlade označuje kot poskus iz obupa. “Prepričan sem, da v taki konstelaciji, kot jo mislijo sestaviti, nimajo nobene možnosti,” je dejal v izjavi novinarjem v DZ. Spomnil je, da so stranke LMŠ, SD, SAB in Levica svojo možnost že imele, a je niso izkoristile. “Pokazali so, kaj znajo, in rezultati so temu primerni. Če bi prejšnja vlada situacijo peljala tako, kot je treba, kot so ljudje od njih pričakovali, do tega ne bi prišlo. Ti isti, ki so pripeljali do razpada vlade, bi sedaj sestavili novo vlado z novim obrazom, ki je znan stari obraz, in mislim, da nimajo nobene možnosti,” je dejal.

Potem ko smo lahko poslušali različne izjave, prebrali številčne analize, kritike, se je na Twitterju pojavil videospot, ki je v dobro voljo spravil tudi kandidata za mandatarja koalicije ustavnega loka Jožeta P. Damijana, ki je ob smešenju pobude zapisal: Simpatično:-)

https://twitter.com/PBohinc/status/1316426823237074945

Seveda smešenje političnih nasprotnikov preko propagandnih sporočil in video spotov ni nikakršen slovenski izum, ampak se v političnih kampanjah uporablja kot močno orožje predvsem v ameriških predsedniških volitvah. Tako je Donald Trump Bidna posadil na invalidski voziček v domu za starejše, nasprotniki Trumpa pa mu očitno niso ostali dolžni.

Ob političnem pregrevanju situacije, ki včasih meji, da bo eksplodirala, imajo tovrstni spoti očitno blagodejni, tudi terapevtski učinek.

Seveda pa je “obdelovanje-smešenje” političnih nasprotnikov pravzaprav stalnica na družbenih omrežjih, kjer si tako na levi kot desni dajejo duška. Tako so med drugim objavili pismo Tita Kardelju, v katerem “Stari” prosi “Edija”, naj pomaga Janezu. Janez Janša pa je tudi vir navdiha in material za različne “kreacije” na Twitterju.

https://twitter.com/MegWhite/status/1316317043805900800
https://twitter.com/starihalj/status/1316286093403316226

COMMENTS

Wordpress (0)