Nisem se strinjal, da se pojavim v kateremkoli Trumpovem videu, moje izjave so bile vzete iz konteksta – Anthony Fauci o predvolilnem spotu Donalda Trumpa – TOPNEWS.si

Nisem se strinjal, da se pojavim v kateremkoli Trumpovem videu, moje izjave so bile vzete iz konteksta – Anthony Fauci o predvolilnem spotu Donalda Trumpa

Nisem se strinjal, da se pojavim v kateremkoli Trumpovem videu, moje izjave so bile vzete iz konteksta – Anthony Fauci o predvolilnem spotu Donalda Trumpa

Vodilni ameriški epidemiolog Anthony Fauci je izjavil, da se ni strinjal s tem, da bi se pojavil v kateremkoli predvolilnem spotu predsednika Donalda Trumpa v okviru njegove predvolilne kampanje in da so njegove izjave vzete iz konteksta, poroča Reuters.

Predvolilni spot, objavljen prejšnji teden, govori o Trumpovih osebnih prizadevanjih za okrevanje po koronavirusu, pa tudi o prizadevanjih njegove administracije pri odzivu na pandemijo. V videu so uporabili staro Faucijevo izjavo na način, ki nakazuje, da epidemiolog hvali ameriškega predsednika.

“Ne predstavljam si, da bi kdorkoli lahko naredil več,” je bil v videu uporabljen Faucijev stavek.

Omenjena izjava izhaja iz marčevskega intervjuja, v katerem je Fauci spregovoril o širših prizadevanjih za odziv na pandemijo, vključno s prizadevanji kriznega štaba Bele hiše.

Fauci je komentiral, da v skoraj petih desetletjih javne službe ni nikoli javno podprl nobenega političnega kandidata.

Povedal je, da so bili komentarji v videoposnetku uporabljeni brez njegovega dovoljenja in da so bili izvlečeni iz konteksta širše izjave o zveznih uradnikih na področju javnega zdravja, ki jo je podal nekaj mesecev prej.

Tiskovni predstavnik Trumpovega volilnega štaba se je postavil v bran predvolilnega video spota in dejal, da so bile Faucijeve besede “točne in neposredno iz Faucijevih ust”.

Kot je Fauci pred senatom pred kratkim pričal, je predsednik Trump virus že od samega začetka pandemije jemal resno, hitro ukrepal in rešil življenja, je tiskovni predstavnik zagovarjal oglaševalski šport.

Fauci in Trump se nista vedno strinjala o načinu obvladovanja pandemije. Raziskave javnega mnenja kažejo, da večina volivcev ne odobrava načina, kako je predsednik Trump upravljal krizo, ki jo je povzročil koronavirus.

V ZDA je bilo do zdaj s koronavirusom okuženih skoraj osem milijonov ljudi, zaradi bolezni covid-19 pa je umrlo skoraj 220.000 bolnikov.

COMMENTS

Wordpress (0)