(VIDEO) Aleksandra Pivec odstopila s položaja in izstopila iz stranke DeSUS – Zmago Jelinčič zaroto proti Pivčevi pripisal Karlu Erjavcu in Zoranu Jankoviću – TOPNEWS.si

(VIDEO) Aleksandra Pivec odstopila s položaja in izstopila iz stranke DeSUS – Zmago Jelinčič zaroto proti Pivčevi pripisal Karlu Erjavcu in Zoranu Jankoviću

(VIDEO) Aleksandra Pivec odstopila s položaja in izstopila iz stranke DeSUS – Zmago Jelinčič zaroto proti Pivčevi pripisal Karlu Erjavcu in Zoranu Jankoviću

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je med današnjo sejo DZ o njeni razrešitvi odstopila z mesta ministrice, hkrati pa je tudi izstopila iz stranke DeSUS. Kot je dejala, kot ministrica nepreklicno odstopa, ker ne želi, da ji z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki delajo v korist ljudi. Obvestilo o odstopu Pivčeve je premier Janez Janša že poslal v državni zbor, ki se bo z odstopom ministrice seznanil ob 18.00.

V predstavitvi stališč poslanskih skupin pravzaprav ni bilo presenečenj. Od nastopov pa posebej izstopa nastop Zmaga Jelinčiča, ki je napovedal, da ne bo podprl razrešitve Pivčeve, prav tako pa prst uperil v Jankovića in Erjavca.

ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI (PS SNS):

Lep dober dan vsem skupaj,

ni fer, da določena politična stranka izkorišča državo za svoje notranje boje. Tako se z državo ne počne. Ne glede na to, kdo je zadaj za temi pritiski, se tako ne počne z državo. Dejstvo je, da – po mojem mnenju in kakor se sliši po raznih kuloarjih – za zadevo stojita dva, pravzaprav trije ljudje, dva od teh sta Erjavec in pa Janković. Ali hočeta samo uničiti stranko DeSUS ali hočeta prikrit določene zadeve, skupaj z določenimi kolegi iz SD in recimo tiste kraje lesa v Kočevju, ki so sprožile marsikakšne zadeve in premike v stranki DeSUS. Konec koncev, če pogledamo, kdo je vodilni v stranki DeSUS, ki je z vsemi mogočnimi topovi tolkel po zaenkrat še ministrici Pivčevi, bil gospod Jurša. Pa naredil je minus v zadrugi v Ljutomeru, 700 tisoč evrov minusa, pa kot predsednik pridelovalcev sladkorne pese je bil prvi podpisani, da so zaprli vse skupaj, pa človek bi se še vprašal, če mogoče pozna Ivana Tomažiča iz tistih časov, ko je bil župan in ko se je gradilo tukaj in tam in naokrog. Skratka, ta človek je sprožil vprašanje korupcije zaradi tega, ker je ministrica, tako kot je rekla, pojedla par rezin pršuta, pa prespala tam dol v Izoli na račun občine. Pa vendar ima vsaka občina svoj fond za reprezentanco, iz katerega počasti vsakega, ki pride tja, oziroma določene ljudi, ki pridejo tja in ki bojo dobro naredili za občino, ki bodo občino povzdignili malo višje, kakor češ, ministrica je prišla k nam na obisk in tako naprej. Pozicija ministra nekaj pomeni in jasna stvar, da že, če so nekateri predsedniki strank hodili skoraj vsako nedeljo po raznih kmečkih turizmih in zastonj jedli in pili, pa nikomur nič, potem je to v bistvu svinjarija, da se zaradi ene take zadeve ruši ministrica. In če pogledamo, kakšna je bila zadeva pri gozdovih v Kočevju, gre za milijone evrov, kar nekaj milijonov evrov, pa to ni nič. Ko gre pa tam za 400 evrov, je pa zdaj ne vem kakšen korupcijski škandal, ki mu ni para. Na splošno je korupcija v Sloveniji zelo razširjen pojem, ampak če pogledamo, kje in pri komu, bomo prišli do kakšnih drugih imen, ne do ime gospe Pivčeve. Konec koncev, če pogledamo, kaj govorijo ljudje na terenu, in moram reči, da mi, naši poslanci, ni nas veliko, ampak hodimo po terenu, so odzivi na njeno delo pozitivni, pozitivni, ljudje jo imajo radi,

Ljudje govorijo, da delajo dobro. Res pa je, da ne delajo dobro za tiste, ki hočejo kakšne gozdove privatizirati, pa še naprej prodajati les na črno za svoje privatne žepe.

Mislim, da ni prav, da se tako dela. Ni prav, da je država talec neke politične stranke, ki se tudi sama ne zaveda, da je tako početje uničevanje lastne stranke. In glede na zadeve, kako se vse skupaj vrti, ne samo v Sloveniji, ampak na splošno v političnem svetu, naslednjič, v naslednjem mandatu stranke DeSUS ne bo več v parlamentu. Vendar se tega gospodje ne zavedajo. Ne zavedajo se, da so se ustrelili v koleno. Ampak dobro, to je njihova stvar in bodo že speljali. Tisti, ki so jim prišepetovali, pač niso pravi. Ampak v redu, poslušate jih, poslušajte jih in na koncu boste poželi tisto, kar so vam oni posejali, ne tisto, kar ste vi hoteli narediti.

Danes sem prepričan, da bo gospa Pivčeva umaknjena iz ministrskega položaja. Že se pripravlja nekdo nov, ki ga poriva seveda stranka DeSUS. Pa recimo en medklic, če že hočete novega ministra, zakaj ne date za ministra gospoda Polnarja, ki je zagotovo najbolj kompetenten od vseh v stranki DeSUS. Ta človek bi naredil še več reda, kot gospa Pivčeva. Ampak verjetno tudi to ni namen, da se naredi red ali pa, da se še kaj popravi.

Še enkrat bom povedal, da ljudje so z ministrico Pivčevo na terenu zadovoljni. In vendar se jo ruši in če pogledamo in če pomislimo, kaj bi lahko bilo tukaj zadaj, je zanimivo tudi to, da dejanja gospe Pivčeve obravnavajo kriminalisti v Kopru in da se govori po obalnem področju, da naj bi bil tožilec stric od sedanjega ministra, gospoda Gantarja. Če pa je bilo to namenjeno, potem bi bilo pa smiselno, da se tukaj zadeva popravi, pa da se da kakšnega drugega tožilca. Ne moremo peljati Slovenijo na tak način, kot so jo vozili gospodje do pred nekaj časa.

30 let takšne, z majhnim zamikom ali pa recimo 30 let takega vodenja države, nas je pripeljalo do tega stanja, ki ga imamo danes in to stanje ni dobro. To stanje je treba popravljati. Ne pa po direktivi nekoga rušiti, z namenom, da je rušenja DeSUS-a prvi korak pri rušenju sedanje vlade. To je prvi korak in razni pogovori, z raznimi poslanci, v raznih skupinah političnih opcij, tukaj v parlamentu kar živahno potekajo. Zdaj, koliko bodo ti pogovori uspešni, je težko reči. Ampak dogajajo pa se. In začetek je nekje in bi moral biti narejen in začel se je pri stranki DeSUS.

Žal je DeSUS tako labilen, da je pogoltnil, bi rekel trnek, na katerega so mu obesili ne vem kaj in zadevo bodo pač plačali, kakor jo bodo. Jaz mislim, da tudi to, da so jo zamenjali s pozicije predsednice stranke, to sicer ni moja zadeva, ampak razmišljam in pogovarjamo se v stranki, da tudi to ni bila dobra zadeva. Kajti na kongresu se lahko zgodi silno presenečenje in bo gospa Pivčeva ponovno izvoljena za predsednico stranke. Kaj pa potem? Ali bodo poslanci DeSUS-a izstopili iz parlamenta in zamenjali svoje pozicije z nadomestnimi poslanci ali kaj bodo naredili?

Zadeve so zanimive in zadeve se ne vrtijo tako, kot nekateri v DeSUS-u pričakujejo oziroma bi nekateri v DeSUS-u želeli. Res je, da je to njihova stvar, ampak mislim, da marsikdo od pametnih političnih poznavalcev spremlja vse skupaj z nasmehom, nekateri celo s smehom. Zadeve niso enostavne. Marsikakšna zadeva bo ostala na pol poti. Jaz vem, da je bila… Gospa Pivčeva je imela pripravljene tudi določene zadeve, ki bi kmetom omogočile. Ena zadeva taka je recimo, da bodo lahko klali doma, v večji meri, kot zdaj, tako da ne bo treba se držat tistih evropskih priporočil, ki po glavi tolčejo male kmete. Smiselno bi bilo tudi urediti zadevo, da kmetje lahko tako kot v Avstriji, prodajajo svoje izdelke na bolj poenostavljen način, da se določene zadeve na kmečkih turizmih uredijo s pavšalno obdavčitvijo in tako naprej. Vendar, ne vem, če bo to naredil naslednji minister. Jaz to dvomim. Kajti, do konca mandata je še kakšno leto pa pol, približno no, recimo in v tem času bo težko najprej se vpeljati v ministrsko pozicijo. Se vpeljati v delo, ki ga ni malo, in potem narediti tisto, kar bi nekdo želel.

Niti jaz, niti poslanska skupine Slovenske nacionalne stranke, mi ne bomo potrdili razrešitve gospe Pivčeve. Verjetno bomo edini, ampak, mi imamo svojo linijo, mi razmišljamo z lastno glavo, predvsem pa gledamo na koristi Slovenije. Morda bolj na koristi Slovenije oziroma zagotovo bolj na koristi Slovenije kot na koristi političnih opcij znotraj Slovenije. Mi se zavedamo, da imamo eno samo domovino, da imamo eno samo državo. Da to državo tolčejo migranti, tolčejo »migrantoljubci«, tolčejo vsi mogoči, na koncu pa še Evropska unija s svojimi bedastimi priporočili, ki jih naša država spoštuje bolj kot katerakoli država, znotraj Evropske unije. Druge države taka priporočila preberejo, pogledajo, če so za njih dobra in če so dobra, jih sprejmejo, drugače pa rečejo, v redu, bomo popravili, postavijo dve vejici, eno podpičje in rečejo, saj smo implementirali spremenjeno, rahlo spremenjeno zadevo.

Dejstvo je, da se ne moremo iti tako. Mi moramo na določenih področjih reči ne, hvala, ne bomo tega vzeli, ne bomo tega spoštovali, mi imamo lastno zdravo pamet. Dejstvo je, da ima Slovenija na določenih, še posebej na področju kmetijstva, boljše predpise, kot jih je naredila Evropska unija, ki je vse skupaj zakomplicirala in naredila eno kolobocijo, ki je marsikdo ne razume več. Potem pa seveda popravljajo tisto, kar so naredili narobe. Narobe naredijo, ker so v Evropskem parlamentu in med komisarji približno, recimo, približno takšni ignoranti, kakor so nekateri tudi tukaj med nami, v parlamentu in to je pač tisto, kar tolče Evropsko unijo in predvsem, kar tolče državo Slovenijo.

Še enkrat bom povedal, mislim, ne bomo podprli želje, da se ministrica odstavi in mislim pa, da ji bomo na kongresu, po kongresu Desus-a, lahko čestitali, ker bo zopet predsednica.
Hvala lepa.

COMMENTS

Wordpress (0)