Lukašenko pravi, da ima senzacijo o Navalnem: Neobjavljeni del prestreženega pogovora o ruskem opozicijskem voditelju – TOPNEWS.si

Lukašenko pravi, da ima senzacijo o Navalnem: Neobjavljeni del prestreženega pogovora o ruskem opozicijskem voditelju

Lukašenko pravi, da ima senzacijo o Navalnem: Neobjavljeni del prestreženega pogovora o ruskem opozicijskem voditelju

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je dejal, da obstaja neobjavljeni del prestreženega pogovora o ruskem opozicijskem voditelju Alekseju Navalnem s “senzacionalističnimi podrobnostmi”, je povedal glavni urednik radijske postaje “Govori Moskva” Roman Baban, ki je včeraj intervjuval Lukašenka.

Po poročanju novinarjev je Lukašenko dejal, da imajo celoten pogovor. Med intervjujem je novinarje vprašal, ali ga želijo slišati.

“Seveda smo takoj reagirali: ‘Seveda želimo, poslušajmo.’

Na to je Lukašenko odgovoril: “Potem vprašajte šefa ruske FSB, ki vam bo omogočil poslušanje posnetka, njemu sem izročil ta posnetek. Ampak to je neumnost, to je šele začetek. “Niti predstavljati si ne morete, kakšne informacije imamo in kaj se bo zgodilo kasneje,” je dejal Lukašenko,” povzema Baban Lukašenkovo izjavo.

Nemška vlada je s sklicevanjem na izide nemškega vojaškega laboratorija prejšnji teden sporočila, da je bil Navalni zastrupljen s snovjo iz skupine kemičnih bojnih strupov “novičok”.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je nato javnost obvestil, da so prestregli pogovor med Varšavo in Berlinom in da je bila izjava nemške kanclerke Angele Merkel o zastrupitvi ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega ponarejena. Berlin in Varšava sta novico zanikala.

COMMENTS

Wordpress (0)