(V ŽIVO) Izredna seja sveta stranke DeSUS, na kateri odločajo o usodi predsednice stranke Aleksandre Pivec in sklicu izrednega kongresa – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Izredna seja sveta stranke DeSUS, na kateri odločajo o usodi predsednice stranke Aleksandre Pivec in sklicu izrednega kongresa

(V ŽIVO) Izredna seja sveta stranke DeSUS, na kateri odločajo o usodi predsednice stranke Aleksandre Pivec in sklicu izrednega kongresa

Svet DeSUS-a se bo danes sestal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na dnevnem redu popoldanske seje sveta je tudi obravnava predloga o glasovanju o nezaupnici predsednici stranke Aleksandri Pivec.

Aleksandra Pivec je pred današnjo sejo sveta stranke članom poslala odprto pismo, v katerem je zapisala, da “svet stranke izrazi svoje stališče, ne more pa s hitenjem in nezakonitimi dejanji kongresu prevzeti pristojnosti za imenovanje in razreševanje vodstva stranke, niti za imenovanje začasnega vodstva. To bi bilo nezakonito”.

Predsednik sveta stranke Tomaž Gantar je pred današnjo dejal, da želi, da ni dvoma, da delajo zakonito. Glasovanje o nezaupnici je po njegovih navedbah politična odločitev in jo lahko nedvomno sprejmejo.

Če pa bi se svet odločil za razrešitev, bi bila možna pritožba na sodišče. Pravna mnenja v zvezi s tem se razlikujejo, Gantar pa pojasnjuje, da imajo člani sveta možnost podati tudi svoje predloge sklepov za glasovanje.

Poslanec Jurij Lep pa je včeraj na Brdu pri Kranju ob sestanku koalicije na vprašanje, kakšne je plan B v primeru, če nezaupnica Pivčevi na svetu stranke ne bo potrjena oziroma če se kljub izglasovani nezaupnici ne bo umaknila, dejal, da si bodo prizadevali za čimprejšnji sklic izrednega kongresa, ki naj bi bil v oktobru.

“Mislim, da je znano, kaj mislimo potem naprej narediti. Mi smo rekli, če ne bomo dejansko dali nezaupnice, se lahko zgodi: če dobi nezaupnico, potem pač se mi umaknemo ali pa obratno, se bo pa ona umaknila. Ona se pa sedaj ‘kao’ ne bo umaknila. Jasno, potem bomo pa probali vsi skupaj, eni in drugi, da bo čimprej kongres. Mi pač predlagamo, da bi bil kongres že v oktobru in bi se pa potem razčistilo. Upam pa, da ne bo tako daleč šlo, ker za stranko je to slabo. Morate vedeti, da smo bili pač v to prisiljeni in z moje strani smo dolgo čakali na ta korak”.

COMMENTS

Wordpress (0)