(V ŽIVO) Dramatičen začetek seje sveta Desus-a – Nasprotniki Pivčeve prišli na sejo z odvetnikom – Člani potrdili tajno glasovanje – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Dramatičen začetek seje sveta Desus-a – Nasprotniki Pivčeve prišli na sejo z odvetnikom – Člani potrdili tajno glasovanje

(V ŽIVO) Dramatičen začetek seje sveta Desus-a – Nasprotniki Pivčeve prišli na sejo z odvetnikom – Člani potrdili tajno glasovanje

Na gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je pozno popoldne v dramatičnem vzdušju začel svet stranke Desus-a, na katerem glasujejo o nezaupnici predsednici stranke Aleksandri Pivec.

Kot je pred sejo sveta povedal vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša, bodo tokrat šli do konca. To je mogoče razumeti v kontekstu, da bodo glasovali ne samo o nezaupnici, ampak tudi o razrešitvi predsednice Aleksandre Pivec.

Kako dramatične so razmere, kaže tudi dejstvo, da je na sejo sveta prišel tudi odvetnik Možina.

Aleksandra Pivec je ob prihodu na sejo sveta povedala, da je pripravljena na vse scenarije. Tako na izglasovanje nezaupnice in tudi na razrešitev.
Pivčeva je napovedala, da z morebitno nezaupnico nima težav. Po njeni oceni pa bi bila razrešitev nezakonita in kot predsednica mora skrbeti za zakonitost postopkov znotraj stranke. To pomeni, da bi lahko odločitve po današnji seji pristale na sodišču.

V primeru, da bo na dnevnem redu razrešitev, pa je napovedala, da temu ne bo prisostvovala, kar pomeni, da bi lahko predčasno zapustila sejo.

Pivčeva je med vrsticami povedala tudi, da je na včerajšnjem koalicijskem vrhu vodja koalicije Janez Janša dejal, da je zanj Pivčeva legitimna predsednica do kongresa, ne glede na današnje dogajanje. Sicer pa pravkar razpravljajo o načinu glasovanja, ki naj bi bilo tajno. Že pred sejo so prinesli tudi volilne skrinjice.

Dnevni red pa naj bi po nekaterih informacijah razširili tudi z razrešitvijo.

Oba tabora sta oborožena s pravnimi mnenji in, kot smo zapisali, Gantarjev tabor tudi z odvetnikom.

Razmerje v svetu stranke naj bi bilo po nekaterih ocenah bolj naklonjeno nezaupnici Pivčevi. Več kot polovica članov naj bi bila naklonjena omenjeni opciji, glede na to, da po nekaterih pravnih mnenjih nezaupnica pomeni tudi razrešitev in obratno.

Po informacijah iz seje, naj bi razširili dnevni red, kjer naj bi poleg nezaupnice predlagali tudi razrešitev in izvolitev začasnega vodstva. Na seji sveta je prisotnih 52 članov, 27 jih je bilo za razširitev dnevnega reda, da se poleg nezaupnice glasuje tudi o razrešitvi in imenovanju novega vodstva. Nekaj članov je bilo vzdržanih, verjetno pa bo njihova odločitev v eni ali drugi smeri odvisna od tajnega glasovanja, ki so ga pravkar potrdili.

Za konec bi lahko rekli: ”Se vidimo na sodišču.”

COMMENTS

Wordpress (0)