(VIDEO) Video neveste na dan poroke v Bejrutu, ki je tik pred eplozijo pozirala za poročni video in fotografij, pretresel svet – Israa Seblani: “Pomislila sem, da bom umrla” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Video neveste na dan poroke v Bejrutu, ki je tik pred eplozijo pozirala za poročni video in fotografij, pretresel svet – Israa Seblani: “Pomislila sem, da bom umrla”

(VIDEO) Video neveste na dan poroke v Bejrutu, ki je tik pred eplozijo pozirala za poročni video in fotografij, pretresel svet – Israa Seblani: “Pomislila sem, da bom umrla”

Svetovni mediji objavljajo zgodbo mlade neveste Israae Seblani, ki je tik pred eksplozijo pozirala v svoji čudoviti beli poročni obleki. Snemalec je poskušal čim bolje ujeti trenutek, nato pa se je v daljavi zaslišal ropot. Okna in zgradbe so se tresle, predmeti so leteli po ulicah zgodovinskega središča Bejruta.

Nevesta in svatje so zbežali, dan po katastrofi pa sta mladoporočenca predstavila zgodbo medijem. Poroka jima bo ostala v spominu iz povsem nepričakovanega razloga.

“Ni besed, ki bi opisale, kaj se je zgodilo včeraj. Tako sem žalostna. Poglejte moj nasmeh, včeraj je bil drugačen. Šokirano sem pomislila: kaj se dogaja, bom umrla? Kako se bo končalo moje življenje,” je pretresena povedala nevesta Israa Seblani.

V katastrofalni eksploziji v Bejrutu je umrlo najmanj 135 ljudi, poškodovanih pa je več kot 5.000. Škoda je ocenjena na milijarde dolarjev, državi pa grozi humanitarna katastrofa, saj je več kot 300.000 ljudi ostalo brez domov.

Včeraj so se pojavili tudi satelitski posnetki dogajanja pred in po eksplozijo.

Tam, kjer je bilo do torka popolne pristanišče v Bejrutu, ni ostalo ničesar. Na stotine metrov naokoli je eksplozija v skladišču raznesla vse, podrla stene, stopila čez avtomobile, okna so zlomljena celo 20 kilometrov stran od eksplozije.

Mesto, ki je pogosto trpelo v državljanski vojni, teoretičnih napadih in zdaj v hudi gospodarski krizi, je od torka popoldne v veliki meri v razvalinah.

https://twitter.com/heyhandsome000/status/1290892249136594949

Med številnimi posnetki dogajanj v trenutku groze pa se dnevno pojavljajo novi. Na enem od njih je tudi slišati zvok letala, ki naj bi v trenutku groze preletelo pristanišče. Zato se že pojavljajo teorije zarote, po katerih eksplozija ni posledica požara, ampak naj bi pristaniški kompleks zadela letalska granata.

COMMENTS

Wordpress (0)