(VIDEO) Vodstvo Desusa danes na (ob)računu v gostilni Livada – Se po nenadnem odhodu enega od arhitektov vzpona Pivčeve predsednika pokrajinskega odbora Podravje Srečka Felixa Kropeta iz stranke v ozadju odvija nadaljevanje spopada in neporavnanih računov med Aleksandro Pivec in Karlom Erjavcem iz hotela Mons? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vodstvo Desusa danes na (ob)računu v gostilni Livada – Se po nenadnem odhodu enega od arhitektov vzpona Pivčeve predsednika pokrajinskega odbora Podravje Srečka Felixa Kropeta iz stranke v ozadju odvija nadaljevanje spopada in neporavnanih računov med Aleksandro Pivec in Karlom Erjavcem iz hotela Mons?

(VIDEO) Vodstvo Desusa danes na (ob)računu v gostilni Livada  – Se po nenadnem odhodu enega od arhitektov vzpona Pivčeve predsednika pokrajinskega odbora Podravje Srečka  Felixa Kropeta iz stranke v ozadju odvija nadaljevanje spopada in neporavnanih računov med Aleksandro Pivec in Karlom Erjavcem iz hotela Mons?

Ob napovedanem sestanku izvršilnega odbora stranke Desus v gostilni Livada, ki je bil tradicionalna in priljubljena lokacija nekdanjega predsednika stranke Desus Karla Erjavca sem se spomnil kultnega filma z naslovom “Obračun pri O.K. Corralu”.

Gre za enega najboljših kavbojskih filmov vseh časov, ki prikazuje odnos med dvema najbolj priljubljenima legendama – Wyattom Earpom (Burt Lancaster) in Doc Hollidayem (Kirk Douglas). Ko Earp reši Hollidaya pred napadom tolpe, sovražnika postaneta prijatelja in se odločita, da bosta skupaj očistila divji Zahod in se znebila razuzdane Clantonove skupine… Vendar pustimo filmske fikcije in se vrnimo k Desus-u.

Izvršni odbor DeSUS bo namreč danes popoldne v gostilni Livada po nezaupnici nekaterih pokrajinskih odborov predsednici stranke Aleksandri Pivec razpravljal o razmerah v stranki. Dogajanje v stranki zahteva pogovor, je včeraj dejala predsednica Aleksandra Pivec. Napovedala je pogovor o vsebinskem delu in izpolnjevanju koalicijskih zavez ter odločitve, ki bodo usmerile nadaljnje delo.

Zaradi epidemioloških razmer so v DeSUS najprej sklicali izvršni odbor, v katerem so predstavniki vseh pokrajinskih organizacij. Svet stranke bi lahko sklicali konec poletja, je vodstvo napovedalo po srečanju 9. julija.

Pivčevi so sicer nezaupnico izrekli v ljubljanskem in celjskem odboru, v pomurskem po zadnjih informacijah zaradi nesoglasij članov do glasovanja sploh ni prišlo.

V zadnjih tednih so o podpori vodstvu in koaliciji odločale že skoraj vse od desetih pokrajinskih organizacij. Stranka je sporočila o podpori podravskega, koroškega in severnoprimorskega odbora. Včeraj pa je v javnosti udarila vest, da je vodja pokrajinskega odbora Podravje Srečko Felix Krope izstopil iz stranke in je Pivčeva izgubila pomembnega zaveznika.

O tem, kdo je Srečko Felix Krope, smo na poratlu Topnews.si obširno pisali v članku: “Kdo so ključni možje v ozadju prevzema Desus-a s strani Aleksandre Pivec in arhitekti njene politike in kakšna je vloga nekdanjega dvakratnega poveljnika specialne enote policije in veterana vojne za Slovenijo Srečka Felixa Kropeta?”

Februarja letos smo zapisali, da je bil ” nedvomno eden od najbolj zaslužnih za izvolitev Pivčeve vsekakor štajerski del Desus-a in Srečko Felix Krope. Krope je 23. septembra lani postal novi predsednika PO (Pokrajinskega odbora Podravje). V Selnici ob Dravi je takrat potekala 1. seja PO Podravje z novim vodstvom. Kot je zapisano na spletni stranke Desusa, je “novo vodstvo članom predstavilo nekaj podrobnosti in aktivnosti v zvezi s programom novega predsednika PO Podravje doc. dr. Srečka Felixa Kropeja”.

Srečko Krope, ki je bil seveda tudi delegat na kongresu Desusa, kjer je bila izvoljena Pivčeva, pa je slovenski policist in veteran vojne za Slovenijo. Krope je bil od leta 2004 poveljnik Specialne enote MNZ (bil je tudi med 1997-1999), predhodno pa je bil direktor Policijske uprave Slovenj Gradec. 12.1.2008 je bil izvoljen za predsednika Lovske zveze Slovenije, sedaj pa je predsednik ZLD (Združenja lovskih društev) Ptuj-Ormož in seveda pomemben funkcionar Desus-a”.

Zakaj natančno je včeraj iz stranke DeSUS izstopil eden vidnejših članov in vodja pokrajinskega odbora Podravje Srečko Felix Krope, ni popolnoma jasno. Krope naj bi se poslovil z besedami “Havla, ker sem vas spoznal”.

Še prejšnji teden se je pokrajinski odbor pod njegovim vodenjem postavil na stran predsednice stranke Aleksandre Pivec. kaj točno je šlo narobe v zadnjem tednu dni, ni znano. Eno izmed teorij ponuja portal Necenzurriano.si ki piše, da naj bi bil prav Srečko Felix Krope neuradno eden tistih, ki mu je Pivčeva ponujala ministrski položaj v uradu za demografska vprašanja.

“Pivčevi naj bi v zadnjih tednih očital, da vsiljuje kadre, ki niso člani stranke. Ena od teh je Romana Fišer, nekdanja direktorica Marifarma, ki je zdaj postala članica uprave Darsa iz kvote DeSUS, pred tem pa nadzornica družbe Slovenski državni gozdovi. Na tej točki naj bi se Krope dokončno sprl s podpredsednico DeSUS Jelko Kolmanič, prijateljico Romane Fišer, ki – kot pravijo naši viri – operativno vodi stranko na terenu.”

Podpredsednico Desusa in vodjo mariborskega odbora stranke Jelko Kolmanič je, po pisanju spletnega portala družbe Časnik Večer, izstop Srečka Felixa Kropeta iz Desusa zelo presenetil. “Zjutraj sem dobila obvestilo, da je izstopil iz stranke, o razlogih pa lahko samo ugibam,” je komentirala Kolmaničeva. Spomnila je, da je pokrajinski odbor Podravja pod njegovim predsedovanjem še prejšnji teden razpravljal o razmerah v stranki in se enotno postavil na stran predsednice Aleksandre Pivec. “Ko sem izvedela, da je odstopil, sem ga klicala, a se ne javlja. Ne poznam ozadja,” je povedala Jelka Kolmanič.

Glede pisanja portala Necenzurirano.si, da je razlog za izstop tudi spor med njo in predsednikom pokrajinskega odbora glede kadrovanja – jabolko spora naj bilo imenovanje Romane Fišer v upravo Darsa, čeprav ta ni članica stranke – je Kolmaničeva dejala, da je to čista izmišljotina: “Nikoli nisva govorila o kadrovski problematiki, tudi o Romani Fišer nisva nikoli spregovorila niti besede.”

Od četrtkove seje izvršilnega odbora Desusa Kolmaničeva ne pričakuje, da bi Aleksandra Pivec dobila nezaupnico. “Vodstvo stranke je enotno in podpira predsednico, s katero uresničujemo program stranke,” je poudarila Jelka Kolmanič, ki glasovom nezadovoljstva v stranki ne pripisuje velikega pomena. Kritike so bile tudi v preteklosti in bodo tudi v prihodnosti, je še dejala podpredsednica Desusa.

In medtem ko Krope za zdaj izjav ne daje, je ob izjavi za medije glede izkupička pogajanj o večletnem finančnem okviru za obdobje 2021-2027 in instrumentu za okrevanje na vrhu EU povedala predsednica stranke Aleksandra Pivec.

Kot pravi, je novico o njegovem odstopu prejela preko SMS sporočila. “Res je, da imamo jutri izvršilni odbor, gospod Krope sicer ni član tega, tako da to bistveno ne vpliva na to, da bomo jutri ta sestanek izvedli. Prav gotovo dogajanje v stranki zahteva pogovor in glede na to, da sta dva ključna oziroma legitimna organa stranke izvršilni odbor in svet stranke, smo seveda glede na omejitve, ki so prisotne zaradi epidemije, najprej sklicali izvršilni odbor, kjer so predstavniki vseh pokrajin.”

COMMENTS

Wordpress (0)