(VIDEO) Glavaš o incidentu: “z vso resnostjo smo pristopili k ugotavljanju novega dejanskega stanja” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Glavaš o incidentu: “z vso resnostjo smo pristopili k ugotavljanju novega dejanskega stanja”

(VIDEO) Glavaš o incidentu: “z vso resnostjo smo pristopili k ugotavljanju novega dejanskega stanja”

Slovenska vojska skupaj z obveščevalno-varnostno službo ministrstva za obrambo preiskuje domnevni incident na meji, vsakršna prekoračitev pooblastil bo sankcionirana, je napovedal načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš.

Po poročanju čezmejnih medijev je slovenski vojak na začetku maja s puško pomeril na civilista, misleč, da gre za nezakonite prebežnike, in se po ugotovljeni napaki opravičil. Moški je o dogodku spregovoril medijem, navajajoč, da se je to zgodilo 8. maja. Slovenska vojska je nato ugotovila, da na navedeni lokaciji na meji z Italijo ta dan ni bilo nobenega slovenskega vojaka. Zadeva je potihnila, nakar je civilist v četrtek sporočil, da datum ne drži in da je vse skupaj potekalo 7. maja.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš je v izjavi za javnost povedal, da so “z vso resnostjo pristopili k ugotavljanju novega dejanskega stanja”.

Izrazil je začudenje, da za ta dogodek ni bila oblikovana medresorska delovna skupina, kot to “velevajo predpisi in akti”.

COMMENTS

Wordpress (0)