GEN-I po rekordnem poslovanju v 2019 nadaljuje z zaposlovanjem tudi v času COVID 19 – TOPNEWS.si

GEN-I po rekordnem poslovanju v 2019 nadaljuje z zaposlovanjem tudi v času COVID 19

GEN-I po rekordnem poslovanju v 2019 nadaljuje z zaposlovanjem tudi v času COVID 19

V Skupini GEN-I so v letu 2019 presegli vse načrte in ob rekordni prodaji 83,4 TWh električne energije ustvarili za 18,4% višji dobiček, ki je znašal dobrih 15 milijonov evrov. Pri realizirani prodaji 2,2 milijardi evrov so bistveno izboljšali svojo finančno sliko in zadolženost Skupine znižali za 27%. Z odličnim poslovanjem nadaljujejo tudi v letu 2020, kar kaže, da je Skupina pričakala gospodarsko krizo v izjemni kondiciji in nadaljuje z rastjo na vseh področjih. Izjemni rezultati tekom 2020 so razlog za objavo razpisa za zaposlovanje 50 novih sodelavcev v času, ko večina podjetij zaskrbljeno zre v prihodnost.

Predsednik uprave dr. Robert Golob je ob tem povedal: »Skupina GEN-I je zagotovo ena najhitreje rastočih, prodornih in inovativnih igralcev na evropskem energetskem trgu. Tretje leto zapored smo ustvarili več kot 2,2 milijarde evrov prihodkov, čisti dobiček pa je prvič v zgodovini presegel 15 milijonov evrov. Ob tem smo povečali število sodelavcev za 25%, neto zadolženost pa znižali na manj kot pol EBITDA. Uspešna zgodba temelji na prizadevanju vseh sodelavk in sodelavcev k uresničevanju zelene vizije razvoja Skupine, predvsem pa upoštevanju skupnih vrednot.«

Ob soočenju z epidemijo korona virusa so reagirali hitro in odločno ter delovni proces v celoti prilagodili delu na daljavo. Obsežne investicije v digitalizacijo poslovanja v preteklih letih so Skupini GEN-I omogočile, da so učinke zdravstvene krize COVID19 uspeli v celoti nevtralizirati. S hitrim odzivom na spremembe na globalnem energetskem trgu so uspeli v tem času zagotoviti svojim odjemalcem nižje cene in povečati svoje tržne deleže.

»Kriza je udarila po energetskem sektorju, pretresla trge in spremenila energetske tokove. Vse to smo prebrodili z vrhunsko ekipo, ki je pravočasno in premišljeno reagirala na te spremembe. Kot prvi dobavitelj električne energije v Sloveniji smo zniževali cene v času, ko so se številna gospodinjstva in mala podjetja znašla v stiski. Ob tem smo pozvali tudi druge gospodarstvenike, da se pridružijo iniciativi, saj verjamemo, da je sedaj čas za solidarnost in ne za kovanje dobičkov. « poudari predsednik uprave GEN-I, dr. Robert Golob.

Izkušnje pridobljene v tem času so dodatno podkrepile pravilnost usmeritve v zeleno in digitalno preobrazbo podjetja in tudi širše družbe. Zato bodo v Skupini GEN-I pospešeno nadaljevali z vlaganji v zelene digitalne tehnologije in obsežnim zaposlovanjem novih sodelavcev na teh področjih. V ta namen so objavili nov obsežen razpis, s katerim iščejo 50 novih sodelavcev za uresničevanje svoje Vizije 2030.

»Spremembe, ki smo jim priča zaradi epidemije COVID, bodo globoko zarezale v naše navade in obnašanje. Digitalizacija vsega in trajnostna samooskrba sta zagotovo trenda, ki se kažeta kot ključna za prihodnost naše družbe, zato bomo naša vlaganja v razvoj novih rešitev zelene transformacije samo še okrepili. Zato iščemo nove sodelavce, ki delijo našo vizijo prihodnosti, « je jasen predsednik uprave, dr. Robert Golob.

COMMENTS

Wordpress (0)