(VIDEO) Protesti: Policija danes okoli 12.00 na Trgu republike aretirala majorja Ladislava Troho, ga pospravila v policijsko vozilo in odpeljala – TOPNEWS.si

(VIDEO) Protesti: Policija danes okoli 12.00 na Trgu republike aretirala majorja Ladislava Troho, ga pospravila v policijsko vozilo in odpeljala

(VIDEO) Protesti: Policija danes okoli 12.00 na Trgu republike aretirala majorja Ladislava Troho, ga pospravila v policijsko vozilo in odpeljala

Policija je danes nekaj pred dvanajsto uro aretirala in odpeljala Ladislava Troho, ki je svoj protest začel 27. aprila in napovedal, da bo na Trgu republike protestiral vsak dan do 25. junija. Danes 1. maja, ko je bilo nekaj zmede z napovedanimi demonstracijami, pa je policija še pred prihodom nekaj sto ljudi, ki so se zbrali na Trgu republike, aretirala pojočega majorja Ladislava Troho in ga odpeljal s policijski vozilom.

Gibanje OPS je na svoji spletni strani objavilo vabilo, v katerem so zapisali, “da če so nemoteno zborovali 27. aprila, ni nobenega razloga, da ne bi tudi za 1. maj in vse naslednje dni do uresničitve njihovih zahtev.” Na protestih je bilo napovedanih več sto protestnikov.

Vendar se tokrat Trohi ni izšlo, predvsem glede na včerajšnje napovedi notranjega ministra Hojsa, ki je dejal, da bo policija v primeru protestov postopala v skladu z zakonom in svojimi pooblastili.

“Sam bom, tako kot vedno, policiji dal usmeritve, kako in na kakšen način ukrepati ob tako napovedanih protestih. Pri čemer bi rad ta trenutek izkoristil tudi za veliko zahvalo policiji, ki se je na zadnjih protestih izkazala za izjemno profesionalno in učinkovito. Torej sami ste lahko videli provokacije mnogih tam na Trgu republike, na katere policija ni odreagirala. Torej ne pričakujte, da bo policija tista, ki bo začenjala s kakršno koli represijo ali nasiljem. Seveda pa je jasno, da bo na kakršnokoli nasilje ali pa na kršenja javnega reda in miru ustrezno odreagirala. Policija je za jutrišnji napovedani shod pripravljena in bo postopala, kot ji nalaga zakon in v skladu s pooblastili, ki jih ima,” je včeraj na tiskovni konferenci dejal MNZ Aleš Hojs.

Čeprav je bilo veliko dezinformacij glede ure in mesta napovedanih protestov proti vladi, tako včeraj ni bilo napovedanega kolesarjenje ob 15 uri, ki so ga napovedovali na Facebooku, danes pa se je okoli 12.00 zbralo nekaj sto protestnikov na Trgu republike. Zvečer ob 19.00 uri pa nekatere skupine na Facebooku napovedujejo ponovitev protesta s kolesi po Ljubljani.

COMMENTS

Wordpress (0)