Ekskluzivno! Novo o povezavi Mateja Tonina, njegove mame, ki je šefica v Akronu in Cveta Uršiča, ki je bil kandidat za ministra NSI v Janševi vladi in potem postal državni sekretar v ministrstvu a delo – TOPNEWS.si

Ekskluzivno! Novo o povezavi Mateja Tonina, njegove mame, ki je šefica v Akronu in Cveta Uršiča, ki je bil kandidat za ministra NSI v Janševi vladi in potem postal državni sekretar v ministrstvu a delo

Ekskluzivno! Novo o povezavi Mateja Tonina, njegove mame, ki je šefica v Akronu in Cveta Uršiča, ki je bil kandidat za ministra NSI v Janševi vladi in potem postal državni sekretar v ministrstvu a delo

Podjetje Acon, ki je dobilo najvišje naročilo blagovnih rezerv za nabavo zaščitne opreme v vrednosti 29.740.000 evrov, je očitno bolj povezano s stranko NSI in Matejem Toninom, kot je povedal v javnosti.

Poglejmo dejstva. 20. avgusta lani, kot poroča Portal-OS.si (Informativni portal osrednje Slovenije), je podjetje Acron, d.o.o., pod okriljem katerega delujejo papirnice Office&More in galanterije Bags&More, predalo 1000 šolskih zvezkov Slovenski karitas, zbranih v dobrodelni akciji. Seveda pohvale vredna akcija, saj so, kot je razvidno iz fotografije, vse tako zbrane šolske zvezke v torek, 20. avgusta 2019, v papirnici Office&More v BTC-ju, Hali A, v Ljubljani svečano predali Slovenski karitas.

Minister za delo Janez Cigler Kralj, sedanji šef državnega sekretarja Cveta Uršiča, pa je bll v času volilne kampanje tudi koordinator kampanje NSi na terenu.

Janez Janša je včeraj dejal, da je pri naročilih zaščitne opreme zaradi razpada trga, obilice koristolovcev in hotenja prihaja do različnih zapletov. Mnogim se lahko v prihodnje vnaprej izognemo tako, da vse ponudbe in pogodbe javno objavimo.

Z leve strani: Katja Pokeržnik, vodja blagovnih znamk, Joži Tonin, področna vodja Office&More, in Matevž Vrunč, izvršni direktor, vsi Acron, d.o.o., so predali 1000 zvezkov predstavnikom Slovenski karitas – Peter Tomažič, mag. Cveto Uršič, generalni tajnik, Jana Flajs, vsi Slovenska karitas.

Fotografija je zanimiva, saj so na njej z leve strani: Katja Pokeržnik, vodja blagovnih znamk, Joži Tonin, področna vodja Office&More, in Matevž Vrunč, izvršni direktor, vsi Acron, d.o.o.. Predali so 1000 zvezkov predstavnikom Slovenski karitas – Peter Tomažič, mag. Cveto Uršič, generalni tajnik, Jana Flajs, vsi Slovenska karitas.

Vse lepo in prav, vendar sta zanimivi dve podrobnosti, saj sta na fotografiji tako mama Mateja Tonina, Joži Tonin, kot področna vodja Office&More in Cveto Uršič, član NSi-ja, ki je bil najprej kandidat NSi za obrambnega ministra, vendar je po kadrovskih kombinacijah pristal na mestu državnega sekretarja pri pri ministru iz kvote NSi Cigler Kralju.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1247458247436632064

Medtem ko se Tonin in Počivalšek javno hvalita, kdo je pripeljal več opreme v Slovenijo, se ob tem Janša prikrito naslaja in na tviterju in hvali, kako je s pomočjo njegovih madžarskih prijateljev prišla pomoč potihoma v Slovenijo. Očitno ima Janša vzpostavljene svoje dodatne kanale transporta opreme v Slovenijo, v ozadju se omenja Boruta Petka. Zgodovina se ponavlja. Tako kot je bilo po vojni 1991 več kanalov trgovine z orožjem, se že zdaj vidi, da so vsaj trije kanali za trgovino z maskami, Toninov, Počivalškov in Janšev.
 Kdo je pri tem najbolj izkušen je jasno, predvsem Tonin zadnje dni to trdno čuti na svoji koži.

Janez Janša je sicer včeraj napovedal javno objavo vseh pogodb pri naročilih zaščitne opreme, vendar to ne bo dovolj, da bi se razkrilo vse povezave in predvsem provizije pri nabavi zaščitne opreme. To bi lahko razkrila samo kriminalistična preiskava v povezavi z davčno pravo. Tudi Računsko sodišče in KPK, ki naj bi pregledala vse posle z maskami in zaščitno opremo, lahko samo ugotovita skladnost pogodb in korupcijska tveganja, ne pa tudi denarnih tokov v zasebnih podjetjih, ki mastno služijo s prodajo, saj maske prodajajo po od pet do desetkratniku nabavne cene. Pravo ozadje oziroma kam gredo zaslužki, lahko razkrije le davčni pregled transakcij v podjetjih, ki so izkoristila krizo.

COMMENTS

Wordpress (0)