Po pomoči Italiji Putin zdaj na popomoč Trumpu – Letalo z rusko pomočjo pristalo v ZDA – TOPNEWS.si

Po pomoči Italiji Putin zdaj na popomoč Trumpu – Letalo z rusko pomočjo pristalo v ZDA

Po pomoči Italiji Putin zdaj na popomoč Trumpu – Letalo z rusko pomočjo pristalo v ZDA

Na newyorškem letališču Johna F. Kennedyja je že pristalo letalo, ki je iz Rusije dostavilo medicinsko pomoč za ZDA. Gre za opremo, o kateri sta se po telefonu dogovorila predsednika obeh držav, Putin in Trump.

Kot poroča spletni portal Russia Beyond je bilo »letalo z rusko medicinsko opremo poslano v ZDA kot pomoč za podporo v boju proti koronavirusu. To je primer solidarnosti z dejanji – skupaj bomo prebrodili težave,« je ob tem komentiral prvi namestnik ruskega veleposlanika v OZN Dmitrij Poljanski.

Okoli 1. ure zjutraj po moskovskem času so letalo An-124 Ruslan z zaščitno opremo že razkladali, po predaji vse opreme pa je bil na sporedu takojšen odhod letala domov. Na letalu je bilo najti 60 ton medicinske opreme, ventilatorje, maske in drugo zaščitno opremo.

https://twitter.com/natomission_ru/status/1245446992454725632

Putin je sicer pri organizaciji pomoči izhajal iz predpostavke, da »ko se bodo okrepili ameriški proizvajalci medicinske opreme in materialov, bodo lahko po potrebi tudi oni vzajemno odgovorili nazaj«. Kot je znano, so ZDA medtem postale glavno svetovno žarišče novega koronavirusa z največjim številom potrjeno okuženih, saj je njihovo število preseglo 206.000, zabeležili so tudi 4633 smrti.

COMMENTS

Wordpress (0)