Matteo Salvini: To ni Evropska unija, temveč leglo kač in šakalov – Ko premagamo koronavirus, ZBOGOM! – TOPNEWS.si

Matteo Salvini: To ni Evropska unija, temveč leglo kač in šakalov – Ko premagamo koronavirus, ZBOGOM!

Matteo Salvini: To ni Evropska unija, temveč leglo kač in šakalov – Ko premagamo koronavirus, ZBOGOM!

Vodja najbolj priljubljene italijanske politične stranke Liga in nekdanji podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je kritiziral EU zaradi odlašanja ukrepov za premagovanje posledic pandemije virusa korone in celo zagrozil, da bo država zapustila EU, poroča Affaritalijani.

“To je norost. Evropa potrebuje še 15 dni, da se odloči, kaj storiti in komu in kako v izrednih razmerah sploh pomagati. Ljudje danes umirajo zaradi pljučnice in jutri bodo morda umirali zaradi pomanjkanja, “je dejal Salvini.

Ko je govoril o resnih nasprotjih znotraj Evropske unije, ko gre za ukrepe za premagovanje posledic pandemije, je Salvini dejal, da “to sploh ni Unija”, ampak leglo kač in šakalov.”

“Najprej bomo premagali virus in potem bomo razmislili o Evropi. Če bo potrebno, se bomo poslovili, ne da bi izrekli besedo zahvale”, je dejal Salvini.

Dan prej so mediji poročali, da je italijanski premier Giuseppe Conte med spletno konferenco 27-ih voditeljev EU zavrnil osnutek končnega dokumenta o ukrepih za premagovanje posledic korona pandemije. Kolegom je dal 10-dnevni rok, da najdejo ustrezno rešitev, ki bo ustrezno odgovarjala na izredne razmere.

Italijanski premier je dejal, da metode, ki jih je pred tem razvila EU in se nanašajo na finančno in gospodarsko politiko posameznih držav, niso primerne za odziv na trenutne izzive.

Italija je prejšnji teden prehitela Kitajsko po številu smrti zaradi koronarnega virusa. Po zadnjih podatkih se je z virusom v Italiji okužilo več kot 80.000 ljudi, umrlo pa je 8.165.

COMMENTS

Wordpress (0)