(V ŽIVO) Državni svet danes ponovno o ustanovitvi preiskovalne komisije o Gen-I, Star Solarju in Gibanju Svoboda – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Državni svet danes ponovno o ustanovitvi preiskovalne komisije o Gen-I, Star Solarju in Gibanju Svoboda

(V ŽIVO) Državni svet danes ponovno o ustanovitvi preiskovalne komisije o Gen-I, Star Solarju in Gibanju Svoboda

Državni svet, ki je svoje zasedanje po burnem dogajanju ob odločanju o preiskovalni komisiji o Gen-I, Star Solarju in Gibanju Svoboda prekinil  konec februarja, bo sejo nadaljeval danes . Svetniki bodo tako nadaljevali prekinjeno odločanje odločanje o preiskovalni komisiji ne bo pa še glasovanja o predlogu za ustanovitev preiskovalne komisije.  To naj bi se zgodilo na naslednji redni seja, ki se bo   sicer začela predvidoma 20. marca.

Kolegij predsednika državnega sveta Marka Lotriča naj katerem so razpravljali o dveh opcijah in sicer ali naj se ponovno glasuje o predlogu interesna skupina negospodarskih dejavnosti, ki je predlagala preložitev razprave in glasovanj je namreč   6. marca  sklenil, da  ponovnega glasovanja o preložitvi  ne bo. Zaradi pomote dveh svetnikov pa je bila preložitev z 18 glasovi za in 15 proti na zadnji seji tudi izglasovana. Andrej Poglajen iz vrst SDS, ki je bil predlagatelj zahteve za odreditev parlamentarne preiskave, in David Klobasa iz vrst NSi, ki je preiskavo prav tako podprl sta namreč po glasovanju pojasnila sta, da sta mislila, da glasujeta o predlogu za tajno glasovanje.

Nadaljevanje redne seje DS, na kateri bodo svetniki nadaljevali obravnavo zahteve za ustanovitev preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala s poslovanjem podjetij Gen-I in Star Solar ter domnevnim nezakonitim financiranjem Gibanja Svoboda, med drugim bodo obravnavali še predlog sklepa o umiku predloga o spremembah zakona o volitvah v DZ; DZ, dvorana DS, Šubičeva 4.

COMMENTS

Wordpress (0)