Prvič po terorističnem napadu 11. septembra newyorške oblasti zaradi koronavirusa uporabljajo improvizirane mrtvašnice – TOPNEWS.si

Prvič po terorističnem napadu 11. septembra newyorške oblasti zaradi koronavirusa uporabljajo improvizirane mrtvašnice

Prvič po terorističnem napadu 11. septembra newyorške oblasti zaradi koronavirusa uporabljajo improvizirane mrtvašnice

Newyorške oblasti so začele uporabljati improvizirane mrtvašnice, da bi se spopadle s povečanjem števila umrlih zaradi koronavirusa.

Zadnjič, ko je bil tako drastičen ukrep uveden v New Yorku, je bilo po terorističnih napadih 11. septembra 2001, ko so forenzične ekipe dobile nalogo, da identificirajo več deset tisoč telesnih posmrtnih ostankov 2753 žrtev napada na svetovni trgovinski center.

Improvizirane mrtvašnic in tovornjaki s hladilnicami so zdaj znak, da se Newyorčani soočajo z nacionalno zdravstveno krizo.

Po zadnjih razpoložljivih podatkih je v mestu New York umrlo najmanj 280 ljudi zaradi virusa Covid-19, potrjenih je bilo 21.873 primerov okužb, v zvezni državi New York pa je skupno število umrlih 385 in več kot 37 tisoč okuženih od 85.000 okuženih v ZDA, poroča CNN.

“Soočamo se s javno zdravstveno krizo in mesto je uvedlo izredno stanje. Imamo bistveno večje zmogljivosti kot bolnišnice in inprovizirane mrtvašnice bi lahko sprejele več kot 3.600 trupel,” je v izjavi zapisalo ministrstvo za zdravje New Yorka.

Kapaciteta mrtvašnic je v petih newyorških okrožjih 900. Zvezna agencija za upravljanje v izrednih razmerah je sporočila, da so poleg New Yorka tudi Havaji in Severna Karolina zaprosili za pomoč pri oskrbi žrtev koronavirusa.

COMMENTS

Wordpress (0)