V času krize s koronavirusom ni zamrl smisel za humor – Tradicioanlno so najbolj izvirni na Balkanu – Objavljamo nekaj najbolj izvirnih domislic, šal in vicev na račun koronavirusa – TOPNEWS.si

V času krize s koronavirusom ni zamrl smisel za humor – Tradicioanlno so najbolj izvirni na Balkanu – Objavljamo nekaj najbolj izvirnih domislic, šal in vicev na račun koronavirusa

V času krize s koronavirusom ni zamrl smisel za humor – Tradicioanlno so najbolj izvirni na Balkanu – Objavljamo nekaj najbolj izvirnih domislic, šal in vicev na račun koronavirusa

Družbena omrežja so postala nov prostor za druženje, kjer uporabniki objavljajo fotografije in videoposnetke, kako preživljajo samoizolacijo. Eden od njih je vzet iz Muppet Showa na račun Hrvaške.

“Odkar so Hrvati prevzeli vodenje EU je vse šlo v p.m. Koronavirus, migranti, padec borz, cene nafte, Brexit, evro je pod vprašajem, turistična sezona, pa celo Eurosong”. “Pa šele na polovici poti so,” dodaja komentator.

https://twitter.com/zaslovenijo2/status/1242798452846796800

Precej šal je na račun medosebnih odnosov in kriz med poročnimi pari.

Spletne šale se širijo hitreje kot koronavirus, tako so družbena omrežja preplavile številne slike in videi ter šale, s katerimi si ljudje v samoizolaciji krajšajo čas. Vse več pa je tudi objav, kako preživljati čas v tako kriznem času in kako kljub vsemu ostati pozitiven.

 

Takole pa se je iz srbskih politikov pošalil voditelj oddaje 24 minuta Zoran Kesić.

https://twitter.com/Radoholicar/status/1241466982874128384

https://twitter.com/Radoholicar/status/1241468220428767239

Vsi pa očitno ne razumejo dobro šale na svoj račun. Tako je na svoji koži najbolj občutila novinarka Večera Klara Širovnik, ki je po potresu v Zagrebu tvitnila, da: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”

“Včeraj sem napisala tvit. Da sem brezčutna do žrtev potresa, ste rekli. Trenutek objave je bil glede na grozljive okoliščine neprimeren. Zelo. Vsem prizadetim kličem – oprostite. A po objavi ste me razkosali. Kot novinarko, žensko, kot človeka. Počutim se kot predmet brez vrednosti. Zaradi štirih šaljivih besed, uperjenih proti predsedniku vlade. Kri boš scala, pofukal te bom v umazano pičko, zadušil te bom, rdeča fukara, tako te bom fukal, da ti bo umazana pička razpadla, telica. Več kot 200 sporočil, vsa pa od ljudi, ki jim je mar za žrtve včerajšnjega potresa. Vrnili ste mi s toliko nasilja, da komaj diham. Kdo od nas je zadal več bolečine? Ne vem. Strah me je. Nočem, da se mi kaj zgodi. In nočem živeti v državi, kjer se hec na račun oblasti sprevrže v taki pogrom. A novinarka ne bom nehala biti.”

Klara Širovnik, novinarka Večera, ki je na Twitterju po potresu zapisala: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”. Zaradi slednjega je po javnem obsojanju njenega tvita prejela številne grožnje … )

COMMENTS

Wordpress (0)