Nekaj se dogaja, medtem ko se mediji “zabavajo” s koronavirusom: V Evropi se je izkrcalo 20.000 ameriških vojakov – TOPNEWS.si

Nekaj se dogaja, medtem ko se mediji “zabavajo” s koronavirusom: V Evropi se je izkrcalo 20.000 ameriških vojakov

Nekaj se dogaja, medtem ko se mediji “zabavajo” s koronavirusom: V Evropi se je izkrcalo 20.000 ameriških vojakov

Medtem ko v Italiji naslovi časopisov, oddaje in družbeni mediji preplavljeni z globalno temo o koronavirusu, se 20.000 ameriških vojakov prav zdaj izkrcava na kar 7-ih evropskih letališčih, ki se bodo pridružili 10.000-im ameriškim vojakom, ki so že prisotni v Evropi, in 7.000 drugih vojakov iz različnih Evropskih držav.

S kakšnim namenom se bo zbralo skupaj 37.000 ameriških do zob oboroženih vojakov v Evropi?

Mogoče bodo državam pomagali ustaviti ta “nevarni” virus ali pa pomagali tistim, ki so ga ustvarili?

Vsekakor ne!!! Po besedah vrhunskih ameriških strokovnjakov so ameriški vojaki prišli v Evropo, da bi se “namestili” po evropskem ozemlju in začeli vojaško vajo “Europe Defender 20”, ki se bo začela aprila in končala julija.

Ali so bili državljani evropskih držav obveščeni, za kaj gre? Očitno ne!

Europe Defender 20 je vaja, ki jo je zasnovala ameriška vlada v sodelovanju z Natom, da “preizkusi” strategije, ki jih bodo ZDA in Evropa uporabile, če pride do hipotetične vojne.

Grožnja pred kom?

Očitno je edina “hipotetična grožnja” ZDA Rusija (zaveznica Kitajske), s katero je ameriški predsednik Donald Trump že zdavnaj prostovoljno ustvaril velike napetosti.

Poglejmo malce podrobneje. Za to vajo bodo poleg 37.000 vojaškega osebja uvozili še 14.000 vojaških vozil (tj. Tankov, helikopterjev itd.) v sorazmerju s prav toliko streliva. Vendar pozor! V svetu je razglašena pandemija, odpovedani so vsi shodi, vojaške vaje … zaradi “koronavirusa”. Mogoče bodo vojaki prišli z ustreznimi maskami in previdnostnimi ukrepi, da bi izvedli to “vajo”? Očitno ne !!!

Ti vojaki so po navedbah ameriških častnikov popolnoma zdravi, zato so popolnoma imuni na “koronavirus”?

V primeru, da niso odporni, zakaj izvedba omenjene vojaške vaja ni preklicana glede na priporočila Svetovne zdravstvene organizacije o širjenju tega virusa? Tudi prek medijev, družbenega, zdravstvenega, političnega in gospodarskega kaosa, ki ga je ta virus ustvaril po svetu? V zvezi s tem se zastavljajo naslednja vprašanja.

Zakaj koronavirus lahko prizadene italijanske državljane, le ameriška vojska pa se lahko giblje prek te iste Italije brez kakršnih koli težav?

Zakaj je bilo odločeno, da se ta vaja izvede na geografskem položaju, ki bi pomenil hipotetični konflikt z Rusijo in ne na drugih področjih?

Zakaj 95% medijev o tem molči?

Zakaj vsi predstavniki italijanske politike o tem ne govorijo?

Če so vojaki odporni na koronavirus, ali to pomeni, da virus ni tako nevaren, ali že obstaja cepivo?

Trump je Američanom včeraj prepovedal potovanja v EU, ne pa tudi ameriškim vojakom … da nevarnost tako imenovanega virusa ne velja za ameriške vojake !?

Rusija je v zvezi s temi vajami postavila vrsto vprašanj, na katera ni prejela odgovora in na podlagi tega je že izjavila, da bo ohranila svoj vojaški položaj znotraj svojih meja.

Kitajska, zaveznica Rusije, je pred nekaj meseci podpisala pogodbo z Italijo (pogodba ureja trgovinske odnose v Sredozemlju, da bo Italija na podlagi svojega strateškega položaja sodelovala s Kitajsko, četudi EU to prepove), da bi svoje trgovinske odnose z Italijo utrdila in poglobila.

S samim podpisom pogodbe se je moč ZDA nad Italijo precej zmanjšala, vendar ni ne nepomembna.

Seveda pa je od trenutka sklenjenega zavezništva med Kitajsko in Italijo prišlo do eksplozije Koronavirusa, ki je začel uničevati in najbolj paralizirati Kitajsko in Italijo.

Kitajska in Rusija sta že leta nesporni trgovinski nasprotnici ZDA, saj njun pomen močno zmanjšuje monopol dolarja na svetovnem trgu in to v primerjavi z ZDA ustvarja velike izgube moči tako gospodarsko kot tudi geopolitično.

ZDA že nekaj časa počnejo vse, da bi Rusijo izzvale s trgovinskimi sankcijami kot tudi z vojaškimi provokacijami Sirije, Irana, Ukrajine … in vsega, kar vpliva na njene trgovinske in geopolitične interese.

Medtem ko so državljani sveta z očmi in ušesi projicirani na koronavirus v Evropi, na Kitajskem in v Italiji…, se ZDA v tem času odločijo, da bodo še naprej brez velikih težav nameščale svoje vojaške enote na evropske meje z Rusijo!

Zakaj torej toliko pritiska za oborožitev ameriških vojakov z alarmantnimi količinami za izvedbo enostavne vaje kljub vsemu in ob zavedanju, da to v Rusiji sproža visoko stopnjo pozornosti in napetosti?

Fenomen pojava “koronavirusa” je koristno sredstvo za odvračanje pozornosti in pripravo velikega dela državljanov sveta na nekaj pomembnejšega, kar se mora zgoditi, kar v tem primeru nima nobene zveze z reševanjem situacije, ki je nastala s pojavom koronavirusa.

S tem se novinarjem, politikom in državljanom pred njihovimi očmi ruši dosedanji globalni geopolitični sistem. Nekaj se dogaja in ne gre za teorijo zarote, temveč za geopolitična dejstva, ki se dogajajo in jih lahko kadar koli preverimo v 7-ih evropskih državah.

To je tema, ki bi si jo morali zastaviti mediji in začeti razkrivati, kaj stoji za “dimno zaveso” koronavirusa, piše S. Borojević za hs-ChocoStory.info.

COMMENTS

Wordpress (0)