Avstrijska pravosodna ministrica prejela 25.000 žaljivih in grozilnih sporočil – TOPNEWS.si

Avstrijska pravosodna ministrica prejela 25.000 žaljivih in grozilnih sporočil

Avstrijska pravosodna ministrica prejela 25.000 žaljivih in grozilnih sporočil

Avstrija ministrica Alma Zadić je prejela 25.000 žaljivih in grozilnih sporočil preko spleta, od kar je januarja prevzela dolžnost pravosodne ministrice. Slednje je ministrica javnosti razkrila v današnjem intervju za tednik Insider.

Večina objavljenih sporočil je seksistične, protimigrantske ali protimuslimanske narave.

Zadićeva je prva priseljenka, ki je postala ministrica v Avstriji, potem ko je s starši pobegnila v Avstrijo pred vojno v BiH, ko je bila stara deset let.

Večina objavljenih sporočil je po naravi seksistična, antimigrantska ali antimuslimanska, čeprav Zadićeva ni muslimanka.

Zaradi groženj s smrtjo je pod policijsko zaščito

Prejela je tudi grožnje s smrtjo, zato je pod 24-urno zaščito policije.

35-letna političarka Zelenih je za tednik Insider povedala, da bi lahko teh 25.000 spletnih sporočil vodilo v kazenske postopke zoper njihove avtorje, med katerimi so mnogi uporabili svoje pravo ime.

Ministrica je opozorila, da se številni Avstrijci na internetu soočajo z mobingom.

“Trenutno razmišljamo, kako bi jih vse lahko procesuirali, vendar imam resnično veliko stvari, za katere moram poskrbeti,” je dejala Zadićeva.

Ministrica je izpostavila, da se veliko Avstrijcev preko interneta sooča z mobingom zaradi spola, tujih korenin ali vere.

Zadićeva je še dejala, da dela na ukrepih, ki bi žrtvam zagotovili boljše pravno varstvo, družbene medije pa pozvala k odgovornosti, ko gre za prijave sporočil, ki kršijo zakon.

COMMENTS

Wordpress (0)